23 aprill 2020

"Otsime napakat! Otsime piisavalt napakat inimest, kes julgeks Rockyle kodu pakkuda!"

Ärge nüüd selle pealkirja peale õhku ahmima kukkuge, aga sedapuhku on meil tõesti vaja üles leida üks tulevane koeraomanik, kes päris normaalne pole. Miks? Normaalsed ei saa selle koeraga lihtsalt hakkama! Vat selle pärast.

Olen kirjutanud oma Ruudist. Segane tüüp. Täiega. Jooksis iga inimese juurest minema, keda talle alul omanikuks sokutasin. Ei sobinud ja redutas pigem metsas. Välja ei tulnud. Isegi ründas kui pere end kehtestama hakkas. Siis leidis aga samasuguse napaka ehk minu ja enam ei joose kusagile. Ei ründa ka. Ohmu on ta ikka. Mina ise ka. Paar parajaid.

Või võtame ühe teise kutsa, kelle eluküünal oli kustutamisele oi-oi kui lähedal. Tige kui kurat. Läbi aia urises, pritsis tatti ja näris võrku, et mind nahka pista. Vihkas kõiki inimesi kuniks kohtas seda va oma inimest. Vaat selle mehega on nagu nurruv kiisu. Teisi vihkab ikka edasi, aga ellu ta jäi ja oma kodu siin maamunal leidis, kuigi see tundus rohkem kui võimatu olevat.



Sestap katsetan uuesti ja räägin teile täna Rockyst. Kah napakas või hoopis üliintelligentne koergeenius, kes inimese üle trumpab. Eelmine omanik jäi jänni ja oli valmis noore koera looja karja saatma.

"Ma ei saa temaga hakkama. Jookseb minema ja lõhub asju ning ükski rohi ei aita! Panen tuttu!"

Loomapäästegrupp vahendas kuulutust, millele reageeris üks teada-tuntud loomasõber. Olgu mainitud, et tal on nn "raskete koertega" kogemusi jalaga segada ja kodus teinegi "totaalne terminaator", kellest tänaseks igati ontlik ning kuulekas kutsa on saanud. Üritas-punnitas pool aastakest ja oli valmis käega lööma. Närvid ei pidanud vastu. Iseloom ei lubanud aga järgi anda ja proovis veel. Nüüd tõstis aga käed lõplikult üles:

"Rocky on kõige targem koer ja teda ei pea üksi aedik ega rihm. Nii kui üksi jääb, nii ta minekut teeb. Ehitasin aia ümber - mõttetu! Tellisin topelttraksid, millest ükski koer välja ei saa - Rocky saab! Ma tõesti ei saa iga päev töölt ära tulla, et teda ostima minna! Kogu küla vihkab mind, sest ta murrab ju kanad ka maha! Seejärel tuleb koju ja on kogu maailma nunnum ning süütum koer!"



Uut kodu on otsitud, aga tulemusteta. Nii hakkasid ka teisel pere mõtted eutanaasia suunas liikuma.


"See on ikka väga vale nii noort ja absoluutselt tervet koera magama panna", sõnasin perenaisele kui kuulsin, et Rockyl täitus alles teine eluaasta. "Noor ja loll alles!  Anname aega!"

"Ma olen nõus ja mitu peatäit nutnud, aga meie rohkem ei suuda! Sa ju tunned mind ja tead, et olen väga kannatlik kuid piir on käes. Mõtle midagi välja - sul on ju miljon tuttavat!" 

Mida ma siin ikka mõelda oskan,  aga proovima peab. Loomapäästegrupi Järvamaa boss Siim Elmik oli sama meelt ja pakub ajutiselt sellele va põgenemismeister Houdinile peavarju. 

Siim nimelt ehitas hiljuti nii vägeva aediku, mis teoreetiliselt peaks ka elevandi kinni pidama. Elame-näeme ja homme hakkab tõrksa taltsutamise esimene vaatus pihta. Hoidke siis meile pöidlaid-varbaid! Siimul nimelt on ka 16 kana ja eesmärk on, et nii Rocky kui munavabrik täies koosseisus ellu jääks!

Perenaine kirjutas soovituskirja ka kaasa:


"Laikaseguline, noor, isane, lastesõbralik ja intelligentne Mõmmirocky otsib oma kohta elus. Nipernaadihingega tegelane vajab enda kõrvale kedagi, kes on targem kui ta ise, kiirem kui ta ise ja kes ei jääks ka kõiges muus alla. 

Vajab TEADLIKKU ketivaba kodu, kus tema liigiomased põgenemiskatsed ei õnnestuks ja, kus ei ole kodulinde, mida mõnusalt õhtuks nosida. NB! Tegu pole ilusate silmadega kaisukutsuga vaid väga elavaloomulise, koeraga, kes vajab kindlat kätt, kõrget aeda ja omanikku, kellel on tema jaoks aega."

Vat selline koeralugu, kellele sai aega juurde kaubeldud ja loodan südamest, et leidub meie seas ka piisavalt segaseid inimesi, kes just taolist koera endale ihkavad ning selle väljakutse vastu võtavad. Vat see on tegelik väljakutse, mitte feissaris koolifotode jagamine. Vat see on koer, kes pulbitseb energiast ja elurõõmust ning nõuab pühendumist ja aega! 

1414, help@animalrescue.ee