17 november 2018

"Mis küll juhtus Andres Prikki kiisuga? Kas sõjaväelane tõesti viskas looma vastu talve tänavale?"

Helistas Tessa omanik Paldiskist ja teatas, et nende maja keldrit koristati ja sealt aeti välja kass. 

"Kakoi Tessa?", küsivad nüüd mõnedki. No ikka selle nädala staarkoer, kelle kaheldava väärtusega päästmisaktsioon päädis nii valju kisaga, et see segas isegi taevast lennuliiklust.

Kass ise oli aga meganõrk, lebas liikumatult ning ei suutnud süüa-juua.

"Mida me teeme temaga?"

"Kas liikuma pääsete või tuleb sinna sõita? See raiskab aega muidugist."

"On küll auto olemas."

"Suurepärane, viige ta ise Loomade Kiirabi Kliinikusse. Teatame ette, et tuleb erakorraline haige ning klatime ise arve. On nii okey?"

"Sobib hästi! Hakkame kohe sõitma, sest ta näeb ikka väga kehvake välja küll."

Kliinikus tehti kiisu-miisule ülevaatus ning anti väike stardipauk rohtudega, mis organismuse paremini tööle tõmbas. See mõjus ja kiisu hakkas toibuma. Vereanalüüs oli ka korras ning lõpuks hakkas ta ennenägematu isuga sööma.

"Küllap oli lihtsalt keldri kinni jäänud ja mõnda aega söömata-joomata?", arvas kliiniku rahvas.

Kassil oli ka kiip, mille kohaselt võeti ta augustikuus Paljassaare varjupaigast Tallinnas. Katrin Lehtveer helistas omanik Andres Prikkile. 

Mehe sõnul hüppas kiisu kolm nädalat tagasi aknast välja ja rohkem pole teda nähtud. Kena hüpe, sest pildilt vaadates näikse härra elavat umbes kolmandal korrusel.

"Olete otsimas käinud?", päris Katrin Andreselt.


"Keegi pole kassi rohkem näinud, aga rääkige sel teemal naisega edasi!", ulatas sõjard toru oma kaasale. "Viige kass Paljassaarde varjupaika tagasi! Meil pole teda rohkem vaja! Mees ei saa temaga hakkama, sest ta situb tuppa! Meil pole seda kassi rohkem vaja, sest ma ise käin Soomes tööl ning juba homme sõidan taas sinna! Head aega"

Kats hellas varjupaiga juhatajale Evele ja rääkis loo ära. Viimane lubas nende endise kunde loomulikult tagasi võtta, aga omanik maksku vähemalt kliiniku arve ära. Kats valis uuesti Andrese numbri.

"Kliiniku arve on umbes 100.- euro ringis ja omaniku asi on see ära maksta!"

"Ma juba maksin suve lõpus varjukale 70.-! Aitab nagu küll!"

"See ei puutu asjasse!"

"Mine persse ja mina ei maksa selle kassi eest enam sentigi!", viskas tige Andres toru hargile.

Nagu küla koerale, nii koera külale! Eks ole? Sestap keri ise ka per**e kassihülgaja Andres Prikk! Ja võta oma automaadid, tankid ja naine ka kaasa kui mahub! 

Kaitseväelastele muidugi väike vihje - mina taolise reeturiga küll luurele ei läheks! Keerab teile selja ja müüb vaenlasele maha esimesel võimalusel!

*Andres Priki fotod: Facebook
 *Kiisu on taastunud ja ootab Paljassare varjupaigas uut omanikku