24 juuni 2018

"Tillukesed suured hirmud"

Eile oli Võidupüha. Mäletatavasti peetakse seda juba alates 1934 aastast meenutamaks kuidas meie mehed Võnnu lahingus Landesveerile piki nina andsid.

Pisikesi võite võib tulla aga meil kõigil iga päev ja ka need väärivad vähemalt kitsamas ringis tähistamist. Meil oli lisaks veel üks tilluke võidupüha ja meie tähistamise võitu ka HIRMU üle.

Ruudi sai üle hirmust, et inime on hull elukas ja lasegi enam jalga kui rihma kaela ümber pole. Mina sain üle hirmust, et ta võib kohe plehku panna. Täna ta tuiab ringi aias, millel pole aedagi ümber ja pole hirmugi, et ta territooriumilt lahkuks. Valetan, väike hirm on ikka sees küll, aga eks ma hoian seetõttu tal ikka kiivalt silma peal ka.

Järgmisel nädalal on vaja veel paar hirmu ää võita. Nimelt võtsid ühendust ühed toredad inimesed, kes tahavad Rutsile päriskodu ja armastust pakkuda. Ja nüüd sõidamegi ekstra Ida-Virumaale ennast näitama, teisi vaatama ja Ruudit uue perega nö "kokku harjutama". Ma ei anna lihtsalt looma nii käest, et väga-väga kindel pole, et ta satub heade inimeste juurde ja elab tulevikus pea samasugust elukest nagu minugi juures. Vaatamata sellele kaasneb ikkagi jälle rida uusi hirme: 

  • Hirm lahkumineku ja Ruudi stressi ees. 
  • Hirm kuidas nad klapivad?
  • Hirm kas eakam rahvas ikka noore koeraga hakkama saab ja ta ulakused välja kannatab? 
  • Hirm, et Ruudi pere viiele lapselapsele mänguhoos liiga teeb. 
  • Hirm, et ülejärgmisel nädalal tuleb taas idasse sõita, sest inimesed paluvad nii energilise koera ära viia. Jõlgutamine mõjub loomale sama halvasti nagu inimeselegi! 
  • Hirm Ruudi hirmu ees, sest teisi inimesi ta endiselt väga pelgab. 
  • Hirm kuidas pere vanurkoer uue asuka omaks võtab?
  • Hirm selle ees, et äkki laseb ta sealt ka jalga ja satub kohalikku varjupaika. Sealt aga juba koostööpartneri Kõzoreva tapmajja vaatamata sellele, et kiip on registrisse kantud. Kena koer peaks ju ikka müügiks hästi minema!?
  • Hirm, et lasen end mesijutust või iseenese laiskusest uinutada ja otsustan valesti.
  • Hirm kas Ruudi ikka selle "reetmise"andestab ja unustab? Tema ju valis minu välja ja nüüd ma panen täiega siga!
  • Hirm, et olen õhtul nii kurb, et pean pärast aastast vaheaega taas targemaks brandy või paar hinge alla tõmmata .....



Ja musttuhat hirmu on meil veel, aga hirmud ongi ju selleks, et neist üle saada. Eks ole? Vähemalt hunnikus hirme oleme me Ruudiga tänaseks juba maha matnud ja küllap saame ka ülejäänutega hakkama. Reaalne hoiukodu pakkumine ja loomade otsene päästmine pole netis targutamine ja nõrgad sellega hakkama ei saakski!

Igatahes kurb-kurb rõõmus nädal on tulekul. Ähh, täna ei taha veel selle peale mõeldagi. Seda enam, et neli ühist päeva on meil veel ees. Lähengi parem ja hakkan koos Ruudiga õues treppi närima - mõned astmed on veel alles. Seejärel õpime aga vene keeles haukuma, seda läheb idas ikka vaja. Ruudi, ütle nüüd "GAV-GAV!", mitte "AUH-AUH!" Tubli kutsu! Pole hirmugi, et sa hakkama ei saaks!