08 juuni 2018

"Kohutav lugu! Heinamaa varastati ära!"

Hädas linnupoegade kohta on nii palju kõnesid, et mine või hulluks. Viimane helistaja sai mulle pihta kell 11 õhtul. Peaks lausa pressiteate välja saatma, aga ei tule kohe kuidagi need sõnad paprile. Vanasti teles töötades kui oli sund mõne loo „voiceover“ kirja panna ja mõte ei jooksnud, siis alustasin ikka mingi jamaga: 

„Mari on lits. Juku ka ja nii need kaks litsi Tallinna vanalinnas …….“

Kirjutasin nii kaua kuniks masinavärk tööle hakkas ja siis kustutasin alguse ära ning loo tekst oligi valmis. Täna ma Mari ja Jukuga pressiteadet siiski ei alusta vaid räägin hoopis loo varastamisest.


"Varastavad ja veel päise päeva ajal!“


Tulen õhtul oma puhastverd sprech-hund Taadu-Aaduga Kuressaarest ja näeme ehmatusega, et napi mõne tunni jooksul on maja eest ja kõrvalt heinamaa ära varastatud.

„On ikka sead!“, ei suutnud ma viha tagasi hoida.

„Ma ütlesin, et ärme läheme, sest mandri untsantsakad on saare vallutanud ning varastavad kõike, mis ette jääb. Eile jäi Wilhelmiine ju nööril rippuvast rinnahoidjast ka ilma“, tänitas Taadu-Aadu lausa pahatahtlikult.

„Ära hädalda! Küllap suvitajatel oli telki vaja!“ 


Jama küll! Nii kena heinamaa oli! Eriti hea oli kõrte liikumist just päikeseloojangu ajal jälgida. Närv kohe puhkas. Lisaks sellele, et sprech-hund Adolf von Wallnerahausen rääkida mõistab, on ta ka kõva verekoer ja jäljekütt. 

Head geenid ja kõrge päritolu. Ei muud. Aadu võttiski jälje üles ja leidis paar heinapalli, mis olid võsa vahele ära peidetud.

„Heiks , tule siia, ma leidsin üles. Nad on lausa meie heinamaa kilesse ära pakkinud!“, haukus ta tähtsalt.

Sellistest kuritegudest tuleb ikka politseile teada anda ja seda ka tegime. Kriminalistid reageerisid väga kiirelt ja müttasid põllul DNA-d otsides poole kaheni öösel. 

„Jäle kuritegu ja kindlasti on profid selle taga!“, lausus Saaremaa kriminaaljälituse juht, politseimajor Kana. „Asitõendeid põllul pole ja isegi kilelt ei leidnud me ühtki sõrmejälge. 

Tegemist on kindlasti mõne organiseerunud grupeeringuga, sest põua ajal toob silomüük rohkem sisse kui narkots ja seepärast nad maameestelt varastavadki. 

Samas võisid inimesed ka arvata, et tegemist on hüljatud ja abitus seisundis heinamaaga. Silte teil ju pole, aga küll me selle uurimise käigus välja selgitame!“ 

"Leidsin taolise kahtlase asja", tuli kohtulabori kriminalist Erik üle põllu linnusulega vehkides.

"Väga tubli Erik, pane see ettevaatlikult kilekotikesse", kiitis härra Kana.

"See ju sookure sulg", üritasin sõna sekka öelda."Ega te ometi arva, et ..."

"Küll labor välja selgitab kellega tegu", katkestas Kana mind järsult. "Me ei saa kedagi praegu välistada!

Pärast politsei lahkumist jäime Aaduga valvesse, sest millalgi peavad ju pätid saagile järele tulema. Maskeerumisspetsialist Aadu soovitas kadakad pea külge siduda ja vagusi lamada. Seda ka tegime kuni hommikuni välja, aga kahjuks täna veel pätte kätte ei saanud. Vat sihuke lugu siis ja nüüd saan vast ka selle pagana pressiteatega ühele poole.

8.06.2018

Eestimaa Loomakaitse Liit

Pressiteade

„Linnu- ja loomapojad ei vaja reeglina inimeste abi!“

Bla-bla-bla, no ei tule! Hakkan otsast peale:


"Mari on lits. Juku ka ja nii need ...................."