26 aprill 2016

Kuidas käituda kui teine koer ründab?

Loomakaitse liidu kodukal oleva blogi eesmärk on inimesi siia lehele kutsuda lootuses, et seal siis ka niisama ringi vaadatakse ja ka igasugu muudele küsimustele vastused leitakse. Üks küsimusi millega meie poole üsna tihti pöördutakse on see, et kuidas käituda kui teine koer ründab. Viimane taoline arupärimine tuli just eile:

maxresdefault“ Reedel 22.04.2016 kella 19:30 paiku Tallinnas Mustamäe tee ja Tildri tänava nurgal asuval koerte jalutusplatsil ründas minu koera (11-kuune inglise buldog) teine koer (kuldne retriiver), mille tulemusel sai minu koer vigastada. Rünnanud koera omanik asus meid süüdistama ning mingit inimlikku kokkulepet arstiarve hüvitamiseks saavutada ei õnnestunud. Politseisse on avaldus juba tehtud (koopia avaldusest on lisatud manusesse). Kuna täpset protsessi me ei tea, siis tahakski teada, kuidas edasi käituda, kui sooviks arstiarve hüvitamist rünnanud koera omaniku poolt. Nagu oleme aru saanud, siis peaks vist pöörduma kohtusse? Kaua politsei menetlus võiks aega võtta ja kas süüteoavaldusest piisab või peab ise veel kuskile pöörduma? Tahakski teada, kuidas nüüd oleks kõige õigem edasi käituda ja kust abi saada.“
Ilmselt pole siis see koeraomanik meie kodulehele sattunud. Kuigi oleme asja püüdnud teha hästi lihtsaks, siis äkki ei leidnud ta võibolla ka õiget vastust üles. Kuna tegemist on üsna levinud probleemiga, siis tasub ehk teilgi veidi silmaringi avardada:
http://loomakaitse.eu/kuidas-kaituda-kui-sina-voi-sinu-loom-on-sattunud-koera-runnaku-ohvriks/