10 oktoober 2020

"Õudus ja valu kuubis! Elusal kassil mädanes käpp otsast!"

Olge hoiatatud, sest fotod on väga häirivad! Kaunishinged ja nõrganärvilised jätku parem üldse vaatamata, sest vastik on. Paraku on see vastikus köki-möki selle kiisu piinade kõrval. Püüdke end tema olukorda panna.

Mäda, valu, põrgupiin ja hingemattev hais, mida oli tunda mitmete meetrite kaugusele. Asja tegi hullemaks kurblik mjäugumine, mida oli kuulda samuti väga kaugele. No milline inimene laseb jala elusal loomal otsast mädaneda?


"Issand! Tal on jalg otsast puudu!", hüüdis naine, kes Loomade Kiirabi Kliinikust abi otsis.
Vahest harva satume olema õigel ajal õiges kohas ja selle kiisu õnneks oli eile just see päev, et samal ajal Terje Parra'ga kliinikus sattusime olema. Mida me nii hilja õhtul haigemajas tegime? 

Tulime Haapsalu viiendalt korruselt alla visatud kiisule järele. Ka paha lugu - palju tööd, vaeva ja raha lendas tuulde, aga me ei jätnud jonni ning võitleme edasi - ühte jalga siiski päästa ei õnnestunud. Ribid ja vaagen ka purud, aga temast kriban pikemalt juba mõni teinehomme. Väga paha lugu. Kurb kah, kohe ei taha sulge kätte võtta.


Aga lähme selle Tondi uulitsa elusast peast mädaneva kiisulooga edasi. Natuke püüdmist ja käes ta oligi. Vedas, sest tahtis haige käpa kiuste plehku panna. Ei olnud tal jalake puudu ühti ja vigastuse tekitas ohh ülla-ülla, käpa ümber pandud side.

"No kurat küll! Kes laseb haige käpaga looma keset linna õue ja unustab ta sinna kuniks side juba kondini sisse mädaneb? Annaks tõesti vastu kaalikat raisale! Sõnu ei jagu!"

Selle Kitseküla kiisu eluke jätkub inimese süül täpselt nagu Haapsalu kassi omagi kolmel käpal. Midagi pole parata, aga temal on väheke lihtsam, sest vaagen on terve ja lisakilod ei paina.

Haapsalu omaga tuleb ehtne nöök, sest teda tuleb ju iga liigutuse juures toetada ja aidata. Vaene Terje, kes selle risti ja viletsuse oma kaelale võttis ja ma lausa imetlen neid inimesi, kes hoiukodudes selle santlaagri eest hoolitsevad ning neile surmamõistetutele uue võimaluse annavad. Ise enam küll ei viitsiks. See on karm! Kes kokku puutunud, need teavad, millest räägin.

Loom ühe teise ühingu poolt tões ja usus uuele omanikule üle antud, aga ega inimeste sisse ju näe. Gängil oli sama jama ühe "gavercatiga", kes meile appi tõtanud ühingu poolt noorsandile loovutati. Uuriti-puuriti tausta ja kõik tundus hästi, aga mida siis härra tegi? Sõitis Rakverest Tallinna, võttis kassi peale ja kimas seejärel hoopis Paidesse, kus kiisu tänavale viskas. Kuradi debiilik! Normaalne inime ju nii ei teeks, aga ka temast on lugu tulevikus tulemas. Kriibib hinge ja las siis karjub kuidas valner valetab ja Tema Inimlikku Kõrgust solvas.

Aga nüüd on teie abi vaja küll. Kui olete märganud, siis ma pole jupp aega ehk üsna üsna õite mitu kuud annetusi küsinud, sest Arinale laekunud summade eest saime suve jooksul moel või teisel aidata rekordkoguse hädalisi - koos lindudega liialdamata julgelt üle saja! Vägev! Nüüd on aga jänn käes ja sellest ka see postitus. Tänud juba ette:

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318

Toetada saad ka meie annetustelefonidele helistades:

900 1313 (5.-)
900 1414 (10.-)