24 oktoober 2020

"Ärge olge "Inimesed" kui teel looma näete!"


Mina pigem soovitaks jääda Mitteinimeseks, sest enamus Inimesi ju kinni ei pea kui teel looma näevad. Seda tõestab ka see Venemaa maanteekaamera videolõik. Nii on paraku alati ja kõikjal. Eesti pole siin mingi erand.

Mul on väga raske pärast aastatepikkust loomadega rahmeldamist Eestis, eriti aga Tallinnas elada, sest väga paljud ristmikud ja tänavad seostuvad esmajoones allaaetud loomade ja lindudega, keda päästa ei õnnestunud.

Kui ise satun pealt nägema, siis ei unune see eales. Alul lausa väldin neid kohti, sest paha tunde tekitavad. Viimane juhtum oli Haabersti ritsmikul möödunud suvel kui masinad seisid punase tule taga ja kassipoeg hakkas teed ületama. Süttis roheline ja "plekist kirstud" startisid Tabasalu poole. Loomake ehmus ja jooksis tagasi. Esimene auto sõitis üle, seejärel teine. Kirjutasin tollal sellest ka oma blogis.

Teise auto juhti ei saa süüdistada, sest ta tõesti läbi eessõitva masina ei näinud. Mis on aga esimese autojuhi vabandus? Sa seisid foori taga ja nägid kõike! Kiirus ei olnud ju suur. Või äkki ei näinud ka kui olid peadpidi telefonis ja samuti ei saa välistada võimalust, et Eesti riik on hakanud pimedatele juhilube väljastama.

Nii, et ärge olge Inimesed kui looma teel näete. Olge vähemusse kuuluvad veidrikud, kes kinni peavad ja elushinge ohtlikust olukorrast päästavad. Mina tänan!