22 november 2019

"Hurraa! Nõps võeti tööle!"

Nädala olulisim sündmus minu tagasihoidlikus tares oli see, et Nõps võeti tööle. Eesti e-riigi hetkega põrmuvarisemine päädis valitsuse erakorralise kriisikoosolekuga ja seal otsustati palgata it-alase väljaõppe saanud Nõps olukorda analüüsima. Nõpsi ülesandeks on ka süüdlaste välja selgitamine ja kohtu ette toomine.

"Kindlasti on siin taga opositsioonierakonnad, kes teevad kõik, et praegune demokraatlikult valitud valitsus kukuks!", vastas anonüümsust soovinud Eesti Vabariigi siseminister. "Meil on pealtnägija tunnistus, et kaablid näris läbi just üks endine erakonnajuht, kelle nägu meenutab tänu vuntsidele hamstrit! Küsige ta käest, kuhu raha peitis ja näete ise! Hamster, mis hamster!"


Nõpsile omistati seersandi auaste ja vastav embleem õmmeldi koheselt täna Stenbocki majas ka üleantud tutt-uuele vormiriietusele. Eesti vastuluure pearätsepa, täna oma 83 sünnipäeva tähistava Ingrid Volli sõnul oli Nõpsile riietuse leidmine paras pähkel ja peavalu.

"Natukene on suur, aga ega ma nurise. Soovisin nahkset USA lennuväe tagi ja "tilgaprille" ning need ma ka sain", kiitis seersant Nõps valitsuse operatiivsust. "Palganumber jäi veel lahtiseks, aga läbirääkimised jätkuvad järgmisel nädalal. Neil on vesi ahjus ja küll nad maksavad! Nutavad ja maksavad!"

Esimene tööpäev tõi üksjagu selgust majja ja Nõpsi kinnitusel ei olnud kaablinärija vuntsidega endine erakonnajuht ja peaminister.

"Inimene see polnud kindlasti, aga ka rott mitte!", oli Nõpsi esimene sensatsiooniline avastus. "Kaabli närisid läbi oravad!"

Seersant Nõps ei süüdistada siiski koheselt üht Eesti erakonda, kelle vapiloomaks orav on vaid tema hinnangul võib diversiooni taga olla ka Vene Föderatsiooni välisluure salajane oravaüksus, kes just taoliste operatsioonide jaoks loodud on. Nõpsi ülesandeks on ka välja selgitada, kes tuntud listeeriatehasesse kalad sokutas?

Tänud tagi ja nänni eest Inx ning palju õnne sünnipäevaks! Sorry, aga ei jõudnud pittu. Korvan selle patu sulle kuidagi teistmoodi!