25 september 2019

"Katame lauad! Viimased üsna nirus seisus olnud kiisud paranevad jõudsalt! Hurraa!"

"Kuhu küll kõik hambad jäid,
mis on neist nüüd saanud?
Doktor Kesner ära sõi!
Kaob kiirelt aeg ....."

Kuhu küll mu munad jäid,
mis on neist nüüd saanud?
Dr. Kesner maha jõi!
Kaob kiirelt aeg ......"


Just nii ümises Rummult päästetud kiisu operatsioonijärgses narkoosiuimas Heldur Karmo poolt meite keelde tõlgitud laulule uued sõnad. 


Tõsi ta on, et neljast kikust pidi vaene loom loobuma, sest need loksusid ja tegid põrguvalu. Mõistagi ei saanud ta sellise mädase suuga süüa ja sealt need tervisehädad paljuski pihta hakkasid.


Nüüd on need mured seljataga ja kosumine võib alata. Hunnik rohtusid tuleb veel sisse võtta, aga seejärel hakkab seni tänaval elanud kõutsi eluke mööduma hoopis teises kvaliteedis.

"Ta on nii sõbralik ja hea. Miilustab ja otsib lähedust. Ja kuidagi alandlik ja tänulik on ta ka. Ilmselt on tal kunagi kodu olnud?", ütlevad loomaarst Merili Kesner ja kassi eest hoolitsev Mark Reisi justkui ühest suust. "Ja pole ta mingi "kolekass" vaid väga ilus! Seda tuleb osata vaid näha!"


Muidugi pole ta kole, aga just nii teda meile kirjeldati kui abi otsiti. Teine, Paldiski lähistel rekkalt paugu saanud kiisu on samuti õnnesärgis sündinud - luud-kondid terved ja ajuturse alanes ilma komplikatsioonideta. Tema eest hoolitseb Kristiina Pärgma, kes omal vabal tahtel võtab Loomapäästegrupilt need kõikse-kõikse raskemas seisus kiisud, kel muidu elulootust pole.

Muide, ka sellele kassile puhus eluvaimu sisse tagasi Sõle loomakliiniku arst Merili ja sestap oli tal ka absoluutne õigus viimased aastad ilmselt nimetuna ringi seigelnud hiirekunnile Kasper nimeks panna.

"Nii, mina lähen nüüd magama ja magan kohe hommikuni. Käisin öösel mitu korda Kasperit kontrollimas - pissis kella ühe ja viie paiku, aga kõik oli tal sassis nagu puder ja kapsad!

Pesasse pissis ja seejärel läks puuri pandud liivakasti magama. Hommikul aga pissis juba liivakasti! Vist Kassijumal hoiab seekord meil ikka silma peal - poiss hakkab juba pisut bravuurikamaks muutuma ja pole ta midagi ninnu-nännu iseloomuga."
, raporteeris Kristiina rõõmsalt.

Kasperi pärast olime üsna mures, sest ta nägi luulusid ehk püüdis õhust olematuid hiiri või kärbseid. Eriti lõi see välja siis kui talle pai tehti. Ka kassi aju on üks ilmatumalt keeruline aparaat ja seda inimene parandada ei mõista. Täna näikse, et tal tõesti vedas. Teine mure oli veel ja nimelt hakkas Kasper hullumoodi sööma, aga "välja" ei tulnud miskit. Esialgu ei sekkunud ja andsime aega organismusel ise tööle hakata. See ka õnnestus. Kristiina kirjutas ja saatis värske fotogi:

"Neljanda päeva õhtu hoiukodus. Lubage tutvustada - see on Kasper, juba selg sirgus ja saba püsti, kes enese kergenduseks ja hoiukodu rõõmustamiseks tegi lõpuks suure kaki! Imelik, mille üle küll mõni inimene rõõmustab?!"

Rõõmustage meiegi ja katkem siis lauad, sest kahe päästetud kiisu elud on ka midagi väärt! Sõltub muidugist maailmavaatest, aga loomasõbrad sellele vast vastu ei vaidle.

Arved summas 197.88 ja 163.14 ootavad aga maksmist ja siin arvestab Loomapäästegrupp nagu sadu kordi varemgi juba heade inimeste abiga. Nii see mäng paraku käib - meie rabeleme ja tuunime loomad-linnud terveks ning need inimesed, kes mõistavad ka teistele liikidele kaasa tunda ja nende elu väärtustavad, maksavad selle kinni. Mina tänan!

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318


Loomade-lindude ravi saad ka toetada kümne euroga kui meie annetustelefonile 9002323 helistad. Nii on vast kõige mugavam.

Uusi kodusid hakkame sõltuvalt kiisude tervisest otsima umbes paari-kolme nädala pärast. Enne naksame ka Paldiski isandalt munad muidugist ää - uuel omanikul, aga eelkõige kõutsil enesel tulevikus palju lihtsam elada. Tõtt-öelda peaks seda isegi tegema, aga kogun alles julgust ......