22 september 2019

"Rummu "kolekass" jõudis Loomapäästegrupi hoole alla"

Nagu eelmises loos mainisin, siis selle nädala märksõna oli KASS. Anti teada ka paljudest kolooniatest ja inimestel oli põhjendamatu ootus-lootus, et pärast telefonikõnet meie gängi timurlased jooksevad kiiresti kohale ja viivad tülinaks muutunud kassikarja oma kodudesse.

Ei vii ja andke meile andeks, sest hinnanguliselt kuni kümne tuhande pealist kassikarja pole kuskile panna. Mis kõige hullem, siis juba järgmisel aastal on vaja samasugune hunnik üleliigseid kiisusid kuskile "ära sokutada". Lolli ja vastutustundetu ühiskonna tunnus. Ei muud!

Kuna taoline armaada käib üle jõu ka varjupaikadele, siis Loomapäästegrupp ei survesta-kritiseeri omavalitsusi ega varjupaikasid, sest humaanset lõppu sel poleks. Tapke ise neid kasse kui tahate, aga meid jätke sellest välja! Põhimõtte ja maailmavaate küsimus.


Raha olemasolul me aitame, aga seda ainult omadel tingimustel ehk TNR (Trap-Neuter-Return) või maakeeli püüa-steriliseeri-vabasta, on see tee, mida Loomapäästegrupp tolereerib. Praegu käivad läbirääkimised ühe vallaga, kus KOV-i rahadega just taolist asja tahame läbi viia.


Me ei anna sellele uudisväärtust, et välistada ajaloo kordumine. Mäletavasti aastate eest sai Haapsalus taolist praktikat proovitud. Paraku lõppes üllas üritus fiaskoga kuna kogu linn hakkas omi üleliigseid kasse samasse metsatukka viima ja lõpuks ulatus nende arv taevasse. Viimaks löödi enamus neist kasti kui mälu ei peta ....

Lääne-Harjus asuv Rummu on koht, kus hulkuvaid kasse on hordides. Nii kui kohale lähed, siis tuleb neid iga põõsa ja kuuri tagant. Veidral kombel on nad valdavalt sõbralikud. Küllap pole kohalik rahvas siis liiga teinud.

Kuigi enamust neist pole me võimelised aitama, siis kolooniates vaevlevate haigete kassidega tegeleme me küll. Üks taoline "kolekass", kellele abi otsiti, elas Rummus Kooli uulitsal.

LPG Harjumaa piirkonnajuhile Mark Reisile läks see kunagi ilmselt lumivalget karva olnud kiisu hinge ja ta põrutas lausa Jänedalt Lääne-Harjusse, et maksku, mis maksab, kõuts kinni püüda ja ravi viia.

Õnneks polnud püüda vajagi, sest kiisu tuli lausa ise Margi juurde ja ootas vaid puuri pistmist. Tegelikult oli neid "tulijaid" veelgi, aga nagu eelpool juba mainisin, siis pole me võimuses neid kõiki aidata, kuigi väga tahaks.

Sõle kliinikus vaadati kõuts üle. Kümned ja kümned paranenud armid käivad kastreerimata tänavakasside elu juurde ja erandiks polnud ka see Blondie. Oksendama ajav lehk ja hädade põhjus peitus aga kiisu suus - hambad puhta lahti ja lausa ujusid mädas. Küllap just seetõttu ka vereproov omadega nii metsas oligi. Lisaks vaevasid teda sise- ja välisparasiidid, aga muud hullu me ei tuvastanudki.

Kuna üldine seisund oli kassil üsna nigel, siis esialgu läks ta Margi koju taastuma. Järgmine visiit arstitädi Merili Kesneri juurde on esmaspäeval kell 11.00 ja kui tänavakõutsi tervis lubab, siis juba nädalalõpu poole saab ta ka oma suu korda ja valust lõpuks vabaks.

Inimesed unistavad lotovõidust. Omapäi hulkuvate tänavaloomade jaoks on aga täielik jackpot kui nad satuvad Loomapäästegrupi või mõne teise organisatsiooni hoole alla.

"Rummu kolekass" võitis peavõidu ja pärast paranemist hakkame talle kodu otsima. Rummu kolekass võitis õiguse ellu jääda ja terveks saada. Rummu kolekass ei peagi rohkem näljasena talvel õues külmetama ja saab ehk juba Jõulukuul end kellegi kamina ees mõnusalt kerra tõmmata.

Küll on kahju, et me ei suuda neid peavõitusid kõikidele võimaldada, aga siis poleks need enam ka peavõidud vaid tavapärane rutiin. Eks ole? Rõõmustagem siis vähemalt temagi pärast, sest loom või lind haaval see loomade kaitsmine ja päästmine ju laias laastus käibki. Tänan Loomapäästegrupi toetajaid, sest ilma teieta ei suudaks me päästa ühtli looma ega lindu! Selle loo jagajatele samuti kniks ja kraaps!

  • Loomapäästegrupp MTÜ
  • EE437700771003183318
Loomade-lindude ravi saad toetada täna veel ka meie kohe-kohe muutuvale vanale annetustelefoninumbrile helistades:
  • 900 23 23 (10.-)