21 september 2019

"Loomapäästegrupi kassidest patsiendid vajavad abi!"

 Tõenäoliselt te ei usu, aga seesama videos olev leebe kiisu käis veoauto alt haleda laksuga läbi. Õnnetus juhtus eile hommikul Paldiski kandis.

Ei midagi erilist ja täiesti tavaline igapäevane lugu - maantee, rekka ja teed ületav kass. Juhtumit nägid pealt veoauto järel sõitnud naised, kes ei pidanud paljuks vigastatud kiisu juures kinni pidada. 


Vähe sellest! Nad tõid abivajaja ka pealinna ja andsid Loomapäästegrupi hoole alla. Olen veendunud, et see päästis ka selle loomakese elu, sest meie vabatahtlikud poleks eales vajaliku kiirusega kohale jõudnud.



Tavalise loo teeb eriliseks see, et kiisu pääses ühegi luumurruta. See tähendab, et otseselt ta hirmraske masina ratta alt läbi käia ei saanud. Nädala alul Tartumaal lõppes analoogne juhtum teele pritsitud sisikonna ja lakkamatult nutva naisega, kes oma otsa leidnud kassile viimastel sekunditel abi otsis ja toeks oli. Ei pea vist mainima, et sellise asja oma silmaga pealt nägemine võib inimese täiesti endast välja viia.

Päris puhtalt "Paldiski kiisu" siiski ei pääsenud ja peatrauma viis loomakese kooma. Kuigi lõualuud olid terved, siis obadus tekitas suus paraja trauma ning purud olid nii hambad kui keel. Viimane lausa risti pooleks.

Sõle loomakliiniku loomaarst Merili Kesner tegi vajalikud süstid, mis ajuturset alandavad ja edasi saime vaid palvetada. Esmaülesanne oli aga kriitiliselt madalale langenud kehatemperatuur taas kerkima saada. Õnneks oli Kassijumalal aega ja pärastlõunal tegi kiisuke silmad lahti. Mõne tunni pärast tahtis juba ka süüa, mis oli väga hea märk.

Hiirekuninga sõbralikkusest võib järeldada, et inimest on ta varem näinud ja tõenäoliselt on tegemist kellegi vabakäigu kodukassiga. Omanikule tagastada me teda ei oska, sest otse loomulikult on ka temale kiip paigaldamata.

Omanik võtku seega Loomapäästegrupiga ühendust täna veel numbril 53 230 230. Sama üleskutse kehtib jätkuvalt ka Imavere kiisu pere kohta, kes pole tänini endast märku andnud. Mäletatavasti viimane peab pärast autoga mõõduvõtmist edasi elama kolmel käpal. Pole hullu ja koerad-kassid saavad sellega imehästi hakkama ega tunne puuduvast jäsemest pea üldse puudust.


Ma ei hakanud eile lugu kirjutama, sest olin üsna kindel, et pole kellegi raviks raha vaja koguma hakata. Kuna kiisuke aga keeldus järjekindlalt suremast ning tahab meie seltsis veel hulga aastaid olla, siis on igasugune abi teretulnud. Möödunud nädal tõi Loomapäästegrupile kolm erakorralist abi vajavat kassist patisenti.

Tänan lugemast, meie tööd hindamast ja liiklusõnnetuse ohvritest loomadele halastamast!

  • Loomapäästegrupp MTÜ
  • EE437700771003183318
Loomade-lindude ravi saab toetada ka meie annetustelefonile helistades:
  • 900 23 23 (10.-)