26 august 2019

"Teatage aga LOOMAKAITSESSE!"

 22 august 2019. Hiiumaa. Väike koer ja 12-aastane laps jalutamas. Valge kaubik (väidetavalt Peugeot) lähenemas. Koer ootamatult teele hüppamas ja laps ei jõua reageerida.

Häli-Herta kommentaar:

"Mina sõitsin mööda, kui väike tüdruk põlvili maas nuttis lamava koera ees. Tõttasin appi ja helistasin loomaarstile, kuid kahjuks polnud enam mõtet kliinikusse sõita....

Asjaolu tegi veel jubedamaks see, et juht, kes halva kokkusattumuse tõttu väiksest kutsast kogemata üle sõitis, andis gaasi ja kadus. Väike tüdruk oli täiesti šokis ja nuuksus elutu kutsa kohal:

"Sipsik, palun ole elus ....."

Selliseid asju võib meie kõigiga juhtuda, kuid nahhaalselt minema sõita. Ok, ehk ehmatasid ja nutsid ka nurga taga, kuid tulnud tagasi ja aidanud? Olid nii veendunud, et kõik elavad õnnelikult edasi? Kuidas sa küll öösiti nüüd rahulikult magada saad? Isegi mina ei saanud täna!"


Taisi:

"Õnnetu sündmus. Kuulsin aknast. Tüdrukul võõras koer rihma otsas ja ei osanud tema reaktsioone auto suhtes ette aimata, ei jõudnud rihma pidurdada kui koer liikuvat autot “rünnata” üritas.

Ei ole võimalik, et autojuht ei saanud aru, ei kutsa mõlema ratta alt läbi käis. Tüdruk šokis. Võimalik, et autojuht ka. Autojuht ei ole õnnetuses kindlasti süüdi, ainus patt on see, et ta minema sõitis ja tüdruku sellisesse olukorda jättis. Koera poleks enam miski päästnud.

Koera omanikele, tüdrukule ja lähedastele suur kaastunne. Selles loos pole süüdlast, vaid kannatajad."


Laps on šokis ja vanaema sõnul omadega "veidike ära". Rääkisime telefonis pikalt ja kogu pere pole maganud mitu päeva. Politsei soovitab pöörduda "LOOMAKAITSE" poole, sest nemad sellega ei tegelevat.

Miks loomakaitse poole? Äkki hoopis jalgpallikoondise või laulukoori poole? Meil kõigil ju samad õigused nagu seltsingutel ikka või on uus valitsus vahepeal andnud MTÜ-dele uurimiseks volitused?

Mis kuradi asi on Eesti riigis üldse mingi müstiline "LOOMAKAITSE", kellele pidevalt midagi teada on antud? Äkki keegi suudab mind harida natuke?

Keegi Siim kurjustab "Hiiumaa Heaks" FB-grupis:

"Mitte ei poolda loomade allaajamist, aga millepärast on vaja valge buss üles leida? Tahad kindlaks teha kas bussil on kahjustusi, mida saad kinni maksta?

No ei taha teha Facebooki lahti ja lugeda selliseid postitusi. Ja ma ei mõista ka seda, et miks postitada seda siia gruppi? Ise olen ärakarand hiidlane ja ei taha seda siit grupist lugeda!"


Välismaa inimese kommentaar eestlaste kohta:

"Hakkasime autoga Lõuna-Euroopast sõitma ja mida rohkem põhja poole liikusime, seda kallimaks kõik muutus. Inimesed muutusid ka. Tigedamateks ja tõsisteks muutusid inimesed ja on üsna arusamaatu kuidas te siin üldse elada suudate ning elus püsite?"

Vahelduseks ka selline seisukoht peavoolumeedias kõlava pideva kiidulaulu sekka kui ilusad, toredad, abivalmid, südamlikud ja rõõmsad me kõik oleme. Tõmbame selle kurva loo otsad kokku:

1. Ärge teatage kunagi midagi LOOMAKAITSESSE, sest sellist asja pole Eesti riigis lihtsalt olemas.

2. Uurimispädevus on politseil.

3. Loomade heaolu kontrollib ka VTA, keda teistest seadustest tulenevalt ei pea isegi tuppa või oma hoovi laskma.

4. Ka politsei eravaldusesse loata sisenemisele kehtivad kindlad reeglid ehk, et põhimõtteliselt võite ka inspektor Kukekese pikalt saata kui temaga suhelda ei soovi.

5. MTÜ-del, kaasa arvatud Lastekaitse Liit, pole ühtki seaduslikku õigust sekkuda ja nad on samal tasemel puhkpilliorkestrite, rahvakunstiansamblite või tantsutruppidega.

6. Maapiirkonnas toimunud kuri- ja väärtegudest, aga ka muu eluolu ja ehituslubadega seotud probleemidest andke teada ansamblile "Kukerpillid". See on nende pädevusala!