11 august 2019

"Loomapääste infoliin peaks edaspidi korralikult töötama!"

Iseäranis viimasel paaril kuul toimunud andestamatu korralagedus, mil keset lubatud aega meie loomade hädaabiliini number 53 230 230 lihtsalt mõned tunnid päevas ei vasta, on loodetavasti möödas.

Selle "eraelulistel põhjustel" korraldanud inimene on tänaseks meie gängist lahkunud ja pean taas kõigi, iseäranis aga Läänemaa vanahärra, kelle koer auto alla jäi ja kiiret abi vajas, ees vabandama. Minu süü, et kontrollima ei vaevunud ja õigeaegselt tööd ümber ei korraldanud.

Suurest murest ja häbist päästis meid Läänemaa piirkonnajuht Gerda Roosfeld, kelle kontakti leidis koeraomanik meie kodulehelt. Siit ka nõuanne ning visake alati pilk peale meie piirkonnajuhtidele, sest oma kodukohas saate kõige kiiremat abi just neilt tublidelt inimestelt:
Hääle taga on alati inimesed ja täna vastutavad kella 10.00 - 18.00 ja priipäevadel kella 12.00 - 20.00 vastamise eest peale minu veel Anu Paluoja ja Kristina Sadohhina. Igaks juhuks mainin, et tõelise mehena püüan ikka suurema koormuse naistele jätta. Siis on nad õnnelikud.

Töö on nii säätud, et kui mina 5 sekundi jooksul ei vasta, siis suundub kõne Anule ja kui ka tema ei saa paarikümne seki jooksul toru tõsta, siis jääb viimaseks õlekõrreks Kristina. Loodetavasti me kõik samal ajal pelleris ei istu ja hädaline saab ikka abi. Ja kui me ei vastagi, siis hellame võimalikult siva tagasi.

Väljapool lubatud aega tasub ka proovida kui häda suur, aga ööpäevaringset valvet me tagada ei suuda. Lisaks on ka kliinikud valdavalt kinni. Ega me ka kõiki muresid suuda lahendada, sest see vabatahtlik värk on üsna mannetu, aga me vähemalt proovime.


"Tere, meil on mure kährikuga, kes elab kuuri all. Ta on meil juba oma seitse aastat, aga nüüd kolisime püsivalt maale. Ta on kärntõves, aga meil on koer. Pisike laps on nüüd juba ka. Mida teha?"

"Kährikud va koerlased kui võõrliik on riigi poolt määratud hävitamisele, aga meie teda küll tapma ei tule! See on põhimõtteküsimus ja kindel!"

"Ei-ei, seda me ei tahagi. Kas teda püüda ja mujale asustada on ka võimalik?"

"Ikka, meie teeme talle vaktsiinid ja kärntõveravi ning seejärel saadame metsa tagasi. Kui tervis on väga sant või on mõni karm vigastus, mis ei lase looduses hakkama saada, siis eutaneerime."

Heasüdamliku härraga järgnes pikk ja põhjalik jutt püügipuuri rendiga kaasnevate tingimuste ja ravimeetodite üle. Lõpetuseks pakkusin talle lihtsama variandi olukorra lahendamiseks:

"Nakkuste vältimiseks saab koera viia varjupaika ja ka lapse soovitaksin anda lastekodusse. Räägin oma kogemusest ning hunniku laste isa ja lastelaste vanaisana julgen väita, et lapsed on tegelikult vastikud! Kohati isegi väga!"

Hakkas naerma ja naeris ja naeris ning ilmselt naerab siiamaani. Helistage kui teil loomamure on ja kui mina satun vastama, siis vähemalt "hüva nõu" saate ikka kui me gängist isegi vähimatki abi pole!

Loomade hädaabi ja lemmikloomade ning hobuste transport:

53 230 230, help@animalrescue.ee

NB! Et asi ikka kindel oleks, tasub transport eelnevalt kokku leppida. Meil pole üle riigi masinaid ja ega me ka laksust peale kõnet kohe kohale sõita saa. Tallinnas ja Harjus on olukord parem, aga mujal üsna vilets. Nüüd teate vähemalt arvestada. Ei muud.