27 jaanuar 2019

"Tasuta transport on hea, aga kelle arvelt see raha tuleb?"

Loomade ja looduse kaitsmine ei saa olema kunagi ühegi valimise peateema. See on loogiline, sest inimene on ju alati jännis oma enese elu korraldamisega. 

Tegelikult ei arva ka ma ise, et see muutuma peaks, aga see, milles ma raud-polt-kindlalt veendunud olen, on see, et loodusele ja loomadele tuleb väheke suurem osa rahakest me ühisest kaukast eraldada. Tsiviliseeritud ühiskonnas ju ikka nõrgemaid märgatakse.

Loomad lendavad alati esimesena üle parda kui mittevajalik laadung. Ega keegi eriti ka vingu, sest enda hädad tunduvad alati suuremad olema ning kui ikka pakutakse üks-kõik-mida TASUTA, siis tuleb see vastu võtta. Inimloomus, mugavus ja ahnus – ei muud.



„Looduskaitse on tähtsam kui inimõigused!“, avaldasin korra arvamust.

„Mine metsa! Sa peksad äärmuslikku jama!“

„Ei aja! Kui me keskkonnas asjad väga nässu keerame, siis pole meil enam kohta, kus omi inimõigusi kehtestada! Lihtne ja loogiline!“



Loomad ja linnud on Eestis juba ammu üle parda heidetud, aga erilist võitu see meile too, sest loomade tarbeks pole Eesti Vabariik eales mainimist väärt summasid eraldanud. Kes on järgmine grupp, kellest võib üle sõita? Äkki vigased lapsed? Nemad on ju ka karjuvas vähemuses ja valimisvõitu ei sega!

Olgu valimiste tulemus milline iganes, siis loomad sellest ei võida. Ükski erakond sellest juttu ju ei teinud. Ja poliitikud pole lollid! Nad pakuvad ikka neid asju, mida rahvas soovib. Ei pea olema Nostradamus, ettenägemaks, et ainukese erakonnana viimasel hetkel loomakaitse valimisprogrammi sisse toonud rohelisi seetõttu nüüd massiliselt küll valima ei tõtata.

Mis saab edasi? Ei midagi erilist! Valijad saavad oma nänni kätte ja pärast valimisi helistavad taas vabatahtlikele, et tulge loomale appi. Nüüd aga lubage endid vähemalt mõnda aega PERSSE saata. Need on teie valikud ja nüüd ühtäkki peavad vabatahtlikud oma kodudest ja pere juurest ära tulema, et teie endid mõnusalt tunneksite? Muide, teadmiseks, et kui poleks kümneid organisatsioone koos sadade vabatahtlikega, siis meenutaks Eesti Vabariik üsna Ukrainat või Balkanimaid, kus vigased-haiged hulkuvad loomad ja vedelevad korjused on üsna tavapärane nähe!

"Tule appi! Loom piinleb!"

"Ei tule ja las piinleb! Helista enda valitud erakonnale või ministrile!"


Tasuta transport ja laiemad teed! Aga teeks õige veel laiemad teed? Teeks kohe kaheksarealised kui 2+1 lahendus meile liiga tülikas tundub. Sinna saaksid ka lennukid maanduda kui häda käes ja nii päästaksime juba ju inimelusid! Äge värk!

Või algataks parem oma kosmoseprogrammi või hakkaks ehitama aatompomme. Ei-ei, siis ei jaguks enam ka inimeste arstiabiks ja pensionideks raha ning ka pollarid ja kohtunikud tuleks leida vabatahtlike seast. Sestap piirdugem ikka odavama kaubaga!

Tehke oma kuradi maanteed valmis ja sõitke nende peal tasuta bussidega kuid ärge unustage, et selle raha tõttu jäid muude asjade seas ka metsloomade taastuskeskused ehitamata ja te ise jätsite loomad ja linnud virelema ning piinlema! Pole vaja näpuga näidata ega süüdlasi otsida, sest enamasti vaatab ahne peasüüdlane sulle peeglist vastu!