11 juuni 2017

"Roosaplätutäpiklase pojad on pesast lahkunud!"

Roosaplätutäpiklase pojad on pesast lahkunud! Ometigi pole need linnulapsed sugugi abitud ja reeglina on ema lähedal. Nii ka sel pildil on kenasti näha kuidas ema pea märkamatult tite selja taha on laskunud ning tõttab talle appi.

Roosaplätutapiklasi pole mõtet koju tuua, sest see lihatoiduline lind võib muutuda ohtlikuks ka inimesele enesele! Väikesed isendid täiskasvanud inimesest ei ründa, aga lastest saavad nad jagu küll. Seega tähelepanu ja ettevaatust!
Hallooo, jätke palun need kajakapojad sinna, kus nad on! Täna tuli ühtekokku 8 teadet hädas kajakapoegade kohta, kelle ema on RAUDSELT surma saanud! Ausalt või?

Täna üles korjatud täiskasvanud 3 kajakat olid tõesti pihta saanud ja nende puhul oli sekkumine põhjendatud - ühel jalg puhta puru. Teiste häda tuleb alles välja selgitada, sest lennata nad ei tahtnud kuid luud-kondid on täitsa terved.

Veidi aeglasema taibuga rahvale kordan igaks juhuks veel korra üle - ärge turkige neid, kajaka ja ka teiste lindude poegi, sest enamasti pole neil häda miskit. Kannatage natuke veel, sest kohe-kohe saab see linnupojahullus läbi!