03 august 2016

„Alliklepa kassikoloonia hoonete lammutamisega tehti algust!“

Asjad liiguvad ja mul hea meel teatada, et Alliklepa sajapealise kassikoloonia likvideerimisega hakkab loomakaitse liit vähehaaval ühele poole saama. Täna olid politseinikud ja ka tehnika kokkulepitult kohal ja hoone muudeti elamiskõlbmatuks. Hurraa, Niina-Inessa Stepanova sinna kasse enam viia ei saa!

DSC_0013Hommikul anti mulle külast teada, et proua läks pakkidega bussi peale. See oli hea uudis, sest nii pääsesime mõttetust vaidlemisest. Halb uudis oli aga see, et hunniku kasse oli ta maha jätnud ja need on nüüd Padise vallavalitsuse ja Alliklepa külarahva mure. Ühtekokku võib neid olla seal metsa vahel oma paar-kolmkümmend, aga täpset arvu ei oska täna veel keegi öelda. Konkreetselt oma silmaga nägin vaid nelja kiisut, keda paraku kinni ei õnnestunud püüda. Ühe väga haige saime aga enne lammutustööde algust toast kätte. Rohkeim neid siseruumides polnud ja selles sai ikka väga hoolikalt veendutud.





Juba lõunapaiku oli isane kõuts arsti juures ja loodetavasti saab ta juba üsna varsti kergemini hingata. Oi , tal võis ikka paha olla, sest ta aevastas juba lausa koos verega. Vat nii hull asi on see hingamisteede viirus, kui seda mitte ravida!

DSC_0019Kinnistuomanik pidas sõna ja kandis liidu kontole 10 000.- euro suuruse annetuse. Sellega mõistagi kulusid ei kata, aga müts maha sellegipoolest, sest nad oleksid võinud ka meid pikalt ja kiisud läbi Kozõreva varjupaiga hukka saata. Seda nad ei teinud ja see on tõesti tunnustust väärt.

Rääkisin põgusalt ka Padise vallaesindajaga, sest maha jäetud või hüljatud, võtke kuidas soovite, kiisud on nüüd juba nende mure. Lubasid samuti rehkenduse teha ja valla kukru üle vaadata. Vat niipalju jama ja kulu on ühe karistamatult tegutseva „kassimammaga“ – paljude inimeste, ametnike, sealhulgas politseinike tööpäevad läksid tühja, sest oli vaja ju mingit „kassijama“ klaarida! Kulunud summad sinna otsa ja haigete kiisude piinadest ei hakka ma rääkimagi! Kas memm saab ka mingi karistuse? Vot selles julgen küll kahelda ja ilmselt jooksutab ta hoopistükkis nii kinnistuomanikku, kui ka meid veel aastaid kohtu vahet, süüdistades kõiksugu pattudes.

Paljud pääsupojad oli pesadest juba lahkunud, aga nii mõnedki ei julgenud veel tiibu sirutada ja istusid arglikult paigal. Neid mingi oht aga ei ähvarda, sest suurem möll läheb vastavalt kokkuleppele lahti alles kuu teises pooles, kui linnukesed lahkunud on. Siis saab tõesti kunagine pioneerilaager „Ookean“ siit maamunalt minema pühitud. Niina-Inessal on vast kõige rohkem kahju, sest ta elas seal teiste kukil pesuehtsa "puugina" oma kaheksa või kaheksateist aastat (ega ma ka täpselt tea) ning ei tasunud mingeid kulusid! Kadestusväärne, tahaks ka nii elada!
DSC_0004
Proua Niina-Inessa kassijant aga jätkub, sest külavahel siiberdavad hiirekuningad on vaja kinni püüda. Kardetavasti viis proua loomi sealt aga ka minema. Kuhu? Ilmselt osa oma Lasnamäe sotsiaalkorterisse ja sellest rääkisin täna uue Tallinna loomade varjupaiga avamisel ka abilinnapea Arvo Sarapuuga. Mees lubas igati kaasa aidata, et me ka ülejäänud kiisud kiiremas korras kätte ja ravile saaksime suunata.

Ühtekokku on loomakaitse liit suutnud tänase päeva seisuga Alliklepalt päästa 70 kiisut.

DSC_0008