15 jaanuar 2022

"Kas loomadel on hääl? Kas loomadel on teadvus?"

"Kas loomadel on hing ja nad saavad ümbritsevast aru? Kas loomadel on mõistus?"
põrutas reformierakondlasest volikogu esimees nii, et ruum kajas. Koosoleku eesmärk oli ühe metslooma julma tapmisega seotud probleemi lahendamine.

Kahetsusväärselt arvas pea kogu vallavalitsus, et metsloomad linnaruumis tulebki maha tappa. Koosolemise põhieesmärk oligi leida seaduslikud alused kõikide metsloomade tapmiseks.

Imestasin miks mind ja Loomapäästegruppi üldse sinna kutsuti? Olime koos LPG juhatuse liikme Terje Parraga selle kõige vastu. 

Kohati läks asi teravaks. Nii teravaks, et mina sinna neetud loomavihkajate saarele rohkem oma jalga ei tõsta. Ärge teie ka minge. Minge mujale, kus on normaalsemad arusaamised. Oma jutu tõestuseks palun esmalt koosoleku videosalvestust.

Kui see see saabub, siis hakkame probleemi päriselt lahkama ja teil kõigil on võimalus sõna sekka öelda. Oli seal teisigi nn loomakaitseühingu tegelasi. Algatuseks tegi maadam suu lahti ja päris, kus "valner" istub, asetades end minust võimalikult kaugele. Siis avalikustas vananev proua juhtumi, mille käigus perenaine üritas tappa oma kassi ja sattus seetõttu ise haiglasse.

"See jääb meie vahele ja meediasse konkreetne juhtum ei jõua!", lubas ta omamehelikult kokkutulnutele, mis tähendab seda, et selle ühingu tuttavad tohivad loomi kodus tappa! Vähe sellest.

Loomapäästegrupi algatusele "Aitab" algatusele vastasid nad PTA koosolekul seda, et ei toeta, sest neile ei meeldi "valner". Veider loomakaitseühing tõesti. Tundub nagu tutvumiportaalina. Siiralt, aga palun vabandust, sest tõesti ei taha kortsus vanamuttidega seksida. Lisaks on nad koledad kah. Väk, kaastunne nende meestele!

Et sellised lood koos nimede ja piltidega ei jääks tulevikus salastatuks nagu seni, siis tellisin lausa eraldi logo. Loomadel on hing ja hääl ja tundmused. Olen selles ilma teadusuuringuteta absoluutselt veendunud. Ka neil on õigus oma mured ära rääkida.