13 november 2018

"Veebiloomakaitsja loogika ..."

Lähen mina eile kliinikusse kellegi kodanik Ericku koera vaatama, kes oli nii masendavas seisus, et mul puuduvad antud juhul väljendid selle kirjeldamiseks. Ei ma lambist osanud minna, aga kutsuti, sest vajati sekkumist kuna härra võis koeraga ka minema jalutada.

Ootesaal on rahvast täis ja vestlen siis väidetavalt ameerikamaalt pärit härraga, kelle üks koertest on TAAS KOGEMATA väga raske trauma saanud. Kaugemas nurgas istuvad mees ja naine. Mind nähes, tulevad ligi ja naine teatab:


"Mina siit ei lahku enne kui mu koer tagasi tuuakse?"

"Kakoi koer? Kas ma tunnen teid?"


"Ma räägin Tessast. Me rääksime telefonis. Politseis ma juba käisin. Sealt soovitati jõuda rahumeelsele kokkuleppele ja kui see ei õnnestu, siis alustavad menetlust. Mina siit enne ei lahku kui koer tagasi tuuakse!"

"Nu-jah, teadmiseks võetud, aga mida ma selle teadmisega pihta hakkan?", lõin käega ühele teisele kohtumisele tõtates. "Edu! Enda looma eest peab ikka võitlema, aga loomapiinajale ei sunniks näiteks mind looma tagastama isegi NATO sõjavägi mitte!"


Umbes tunni pärast naastes oli selge, et jänki koera käppa päästa ei õnnestu ja läheb erakorraliseks saagimiseks. Kurb!. Korraga astub sisse keegi võõras naine, koer rihma otsas.

"Tere ma tõin Tessa tagasi! Ma ise liidust pole, aga pakun vahest hoiukodu. Teadmiseks, et eile õhtul kella üheksast alates pole koer pissinud ega kakanud."

"Nujah, seda peab arstidele ütlema. Ahah, tema ongi siis Tessa? Tule siia ja teeme tutvust"

Mõni aeg hiljem saabub naine, kes ennist lahkumast keeldus oma kaaslasega, viskub koera nähes põlvili maha ja kukub üle kliiniku emotsinaalselt loomaga suhtlema. Koer on taaskohtumise üle väga õnnelik ja vastab samaga.

Halloo ja nüüd veebiloomaomakaitsjad kasutage oma aju - kes ikka õigupoolest looma ära võttis ja kes politseijutu peale püksid täis sittus ja Tessa tagastas? Oli see ikka Valner või toppisin aint enda karvase käe vahele, et mingigi kontroll jääks koera edasise saatuse üle?

Gaveri kassiga sama lugu.

"Heiki võta kass omale, Ta vajab lõualuu operatsiooni. Gaver hakkas nädala alguses annetusi koguma, siis võttis liit kiisu endale ....", palub telefonis Kristel Viire.

"Halloo, sain ma ikka õieti aru, et kõik korjasid kassile annetusi ja nüüd peab Valner opi kinni taguma? Mis kuradi loomade jõlgutamine see on?"

Üleeelmisel õhtul samas kliinikus istus Katrin Gaver. Sisenesin, pesin käed vetsus ära ja omavahel me ei suhelnud. Väljudes vestles proua politseipatrulliga. Algselt oli Gaveril informatsioon, et tema kassi pani tuuri ei keegi muu kui Valner! Õujeee!

"Nu-jah, las räägib. Mis see minusse puutub?"

Eile kliinikus anti teada, et Billy kliinikus on operatsiooniaeg kinni pandud ja Gaver saab oma kiisu kätte.

"Väga hea, loom saab abi, aga mis see minusse puutub?"

Nagu välja tuleb, siis puutub küll ja väga otseselt.Nüüd ühtäkki olen ma risti-rästi hambus, loomad piinajatele tagastanud või kassi ravita jätnud.

"Miks sa asjaolusid ei tea? Mida sa räägid kui sa midagi ei tea", pahandavad hommikust õhtuni internetis loomi kaitsvad kodanikud."Peaksin teadma nagu iga Eesti loomaomaniku ja tema hoolealuse elulugu? Pole mul nii palju aega, et veebis persetada!"

Nu-jah, eks ma hakkan siis kõiki gruppe nüüd läbi lappama ja alustan sellest kas väidetav meekodanik on üleüldse USA-st pärit või ikkagi kusagilt mujalt. Seniks koera ravi las ootab ...

Seejärel võtan ühendust kassigrupi paarikümne tuhande inimesega ja selgitan välja kas keegi neist eraviisiliselt äkki Gaveri enda vastu avaldust pole teinud. Seejärel uurin aga Tessa perenaise suguvõsa kuni nende vavanavanavanemateni välja.

Kohtumiseni järgmise aasta juunis. Usun, et enne Jaanipäeva saan tõsikindlate faktidega välja tulla ja siis lahendame kibekiirelt nende kolme loomaga seotud probleemid ..........

Ja nüüd palun tähelepanu! Lugege seakisa taevani tõstnud loo alused kommentaarid läbi ning sõeluge välja need, kus ka nende loomade tervisliku seisundi vastu tegelikult huvi tunti! Masendav olukord! Masendav seltskond!

Ma ei saa aru miks need inimesed, kel rusikas põues ja nuga selja tagant suskamiseks valmis, kel kibedavõitu jutt keelel ja mürgised mõtted meelel, üleüldse mu Facebooki listis ja seda blogi lugemas on? 

Tõmmake minema kuradi keelepeksjad, tühja loba ajajad ja variserid!! Hop-hop, kõtt-kõtt!! Aidaa!