17 november 2018

Info-Auto: "Valmistame gängi masinad niimoodi ette nagu läheksid need sõtta!"


"Valmistame gängi masinad niimoodi ette nagu läheksid need sõtta!"

Just sellised sõnad mulle Kalev Toome Info-Auto Pärnu maanteel asuvas kontoris ütles kui masinate müügieelsest remondist rääksime. 

"Sõida nende kõigiga, katseta ja nii kui midagi leiad, siis too kohe tagasi, teeme korda!"

Alul hooplemisena tundunud lause pidas aga paika. Ülevaatusel leiti tilgake torul ja viimane läks täies pikkuses vahetusse. Jube töö, sest selleks pidi ju pool masinat laiali lammutama! 

Sama lugu rehvidega - ei nendega enam sõita kannata ja uued alla. Täitsa piinlik kohe kui palju mehed vaeva näevad, aga olen äraütlemata tänulik, sest siis pole vaja tulevikus töökoja vahet joosta ja vinguda.

"Oleks sa näinud seda nägu, millega päästekaubikut põrnitseti! Ta oleks selle hea meelega segi peksnud!",ütles autos istuv tuttav kui ühe kliiniku ees seistes "veel õigemaid" loomade kaitsjaid möödumas nägi. "Põlema need teil pannakse!"



Tõsi ta, et isegi selline tühine asi nagu kasutatud kaubik võib tekitada paksu verd ja kadedust. Viimane pärl, mida kuulsin oli see, et Valner soetas aparaadid kriminaalse narkoraha eest. Õujee! Mida järgmiseks? 


Tegelikult pole see rahastamise asi üldse nii salajane ja seksikas nagu krimiromaanides vaid sellega võib absoluutselt igaüks hakkama saada. Tuleb võtta vaid laenu liisingu sissemakseteks ja kindlustusteks. Siis välja mõelda kuidas hiljem igakuised maksed tasutud saaks ning lõppude lõpuks tuleb ka enda auto kulude katteks maha müüa. Sellega hakkangi varsti tegelema, sest praegu tehakse seda uue omaniku jaoks puhtaks ja korda. 

Lihtne ja ei midagi kirumist väärt ning tehke ainult järele. Mul oleks selle üle aint hää meel kui taolisi aparaate rohkem ringi liiguks ja loomi meenutavad "verised tombid" maanteelt üles korjaksid ning arsti juurde viiksid! Endal ju vähem tööd siis!



Spetsiaalkaubikute annetuskampaania väga edukas pole ja inimestel võtab silma niiskeks ikka haige loom, mitte neljarattaline plekitükk. Vaatamata sellele rahakogumine jätkub ja alates tänasest võib loodetavasti vastavat üleskutset näha ka ühissõidukites. 

Mõte ikka massinad päris gängi omaks osta ja seeläbi koormavatest kuumaksetest vabaneda. Oma on ikka oma, aga kui see ei õnnestu, siis ega asi seepärast veel seisma jää ja rabeleme teistmoodi muudkui edasi.

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318
"Kaubikute ostuks"


Tänan Info-Auto ägedat kollektiivi ja inimesi, kes meie Pühal Üritusel mõtte sees leiavad olevat ja seda toetavad!