09 november 2018

"Tõmbame nädalale joone alla - enamus elukatest jäid ellu ja üks kaubik vurab juba ringi!"

Ülitöine, aga kokkuvõttes hea nädal oli. Tõtt-öelda olin ma eile läbi nagu Läti raha, aga kogu see rapsimine läks vägagi asja ette. Kõik vigastatud loomad ja isegi linnud, peale kahe kiisukese, jäid pärast kokkupõrget autodega ellu. 

Jeee, katame lauad ja loodame, et nädalavahetus nähtamatuid liiklusohvreid juurde ei tooda!

Pärnumaal peksis üks pere napsitamise käigus kutsika jalaluu puruks. Koer on Loomapäästegrupi valduses ja operatsioon möödus edukalt. Täna jõuab asi ka politseisse - meie kaebame looma julma kohtlemise üle, koerapeksjad aga kutsika varguse peale ning arvatavasti hakkavad pollarid palehigis just viimast uurima. Sestap on looma turvalisust silmas pidades parem kui ta „haihtub või sureb" ja enam ma temast suurt juttu teha ei saa .....


"Inimene lubas koera tagasi nõudma tulla! Mida ma teen? Mida seadus ütleb? Ei taha täitsa tülli ka minna!", päris koerakese päästnud Anne-Mai Müürsepp.

"Saada persse! Meie asi on loomi päästa, mitte nende piinajatega häid suhteid hoida!"

"Lubasid tulla koos politseiga!"

"Saada persse!"

"Kas politsei ka või?"

"Jah, politsei ka kui neil kohtuorderit pole! Tegemist on tsiviilvaidlusega, mis pole politsei vaid kohtu pädevuses! Inimesed loovutasid koera vabatahtlikult ja sina maksid operatsiooni eest! Puhas kohtukeiss! Ära lase neid üldse oma maalegi!"

Spetsiaalsete loomapäästekaubikute ostukampaaniaga on nii ja naa ning näikse, et suurema osa inimeste arust võiksidki need loomad sinna teedele-tänavatele pärast kokkupõrget masinatega lebama jääda.


Ühtekokku on annetanud 57 inimest 838 eurot, mis polegi ehk esimese nädala kohta halb tulemus. Neile lisanduvad ka numbrile 900 23 23 helistajad kuid annetajate koguarvu saan öelda alles järgmise kuu lõpus, sest operaatorid esitavad siis andmed.

Igatahes üks kaubik on juba ja teise saan täna võla peale kätte ning täie veendumusega võin öelda, et annetajate abiga on vähemalt juba rool, rattad ja üks kojamees täiesti meie omad. Ülejäänud juppide nimel tuleb veel natuke pingutada, aga loodetavasti panevad "jõulukristlased" oma õla alla kui järgmisel kuul korraks talveunest virguvad ja head tegema kukuvad. 


Pärast kaubikutest ilmunud videolookest päris nii mõnigi ka hinna kohta. Otseselt ei keela leping mul hinda ütlemast, aga leppige sellega, et algselt oli ühe auto letihind uhkelt üle 10 tonni, aga hulgiost vähendas seda nii palju alla poole, et koos kleebiste ja vilkurite paigaldusega see seda piiri ei ületa. Hiljem aga küll, sest igasugu vidinate nagu kiibilugejad, lingud, võrgupüssid, helkurvestid jne jne läheb vähemalt pool soetamishinnast veel otsa. Kallis hobi see loomade päästmine, ei muud, aga ega ma kurdagi, kuigi neerud on hiinlastele ja lapselapsed ameeriklastele pärisorjadeks maha müüdud. Info-Auto'le ja eesti parimale müügimehele Kalev Toome'le igatahes pikk pai ja olge te meesteks! 


Autosid aitasid mul kujundada vanad koostööpartnerid Pr Disainist ning Katrin Mürk ja Helen Priks viibivad praegu hullaris, sest ajasin nad oma meelemuutustega taas natuke sassi. 

Pole hullu ja küll nad varsti välja saavad. Aitäh selle vaeva eest ja me ise oleme igatahes tulemusega rahul. Varsti Pirita koostrisse koliv vaganaine Helen on ülihäbelik ja keeras pildistamise ajal selja. Seetõttu te ta nägu ei näegi ja peate leppima tagumikuga.

Tulbi pesulast Roger nühkis masina nii puhtaks ja steriilseks enne kleepimist, et seal peal oleks võinud isegi südamesiirdamist teha. Kleepsud lükkas peale Teet Vausi komando Reklaamistuudost. Väga hea töö ning kniks ja kraaps selle eest!

Loomulikult „murelikud kodanikud“ oleksid teinud palju paremini, õigemini ja odavamalt, aga taas läks kogu nende ramm muretsemise peale ning enamasti nad seetõttu eriti midagi kunagi ei teegi! Sestap me ei pane nende hala tähele ning loodame, et enamusele rahvast meie soojades rohe-oranžide toonides kaubikute nägemine siiski positiivselt mõjub. 

Rootsist tõi eile Maive Mikk esimese abipaki ja meie kaubikud olla ka svenssonite maal silma jäänud. Muide, nad lubasid pärast endale uute busside soetamist, vanad meie gängile anda ja ka sealmail käib loomade päästmine annetuste toel. Neil läheb muidugist väheke paremini kui meil, sest rahvas on üksjagu suurem ja rikkam. 

Ei taha ebaviisakas ega tänamatu olla, aga meie kaubikud näikse isegi rootslaste uutest bussidest etemad olevat, aga muidugi võtame ka need ikka tänutundega vastu, sest kaugemas plaanis tahan, et igas Eestimaa nurgas oleks üks aparaat, mis loomadele appi tõttaks. Tarvikute hunniku jagasime piinliku täpsusega pooleks ja ülejäänu saab Gabriel Vodolaztšenko omale. Mängusõpru peab hoidma ja ise arvan, et Gabrieli on sigatubli oma loomadearmeega ja igat senti väärt.



Veel üks hää uudis sellest nädalast ja ilmselt juba mõne päeva pärast saate Fifaa T-särgipoest meie tegevust särke ostes toetada. Tootmiskulud kannab OÜ Animaalia ja 50% müügisummast prantsatab korra kuus Loomapäästegängi arvele. Muide, kokkuleppe kohaselt ei võta nad selle töö ja vaeva eest vähemalt esialgu mitte üht senti vahelt. Hurraa ja katame taas lauad! 

Valmis on juba 2 naistemudelit ja lastesärkidega peaks Fifaa rahvas täna ühele poole saama. Ka sealt majast sai Seewald ühe kunde juurde ja nimelt Anželika Adamson’i närv ei pidanud minuga vastu, aga ta taastub ja olgu siinkohas ka kenasti ära tänatud nii kannatuse kui hinnaalanduse eest. Katame lauad! 


Enne laua katmist ja tähistamist võiksite muidugi korraks internetipangast läbi põigata ja meie Püha üritusele natuke hoogu juurde anda! Mõnusat nädalavahetust ja mina tänan! 

Loomapäästegrupp MTÜ 
EE437700771003183318 (LHV)

Loomade-lindude ravi ja päästekaubikute soetamist saate toetada ka meie annetustelefonile helistades:

900 23 23 (10.-)

Loomade otsene päästmine ja ravi tagamine on vabatahtlik tegevus ja keegi meist selle eest palka ei saa. Ka aitavad annetused meie spetsiaalselt loomade veoks ümberehitatud kaubikutel kiiresti hädasoleva loomani jõuda. Aitäh hoolimast ja loomulikult katame nüüd juba päris kindlasti lauad! Proosit!