15 juuli 2017

"Plakatikoer Vespa ehk aitäh head inimesed!"

Alates järgmisest nädalast vuravad meie teedel Eestimaa Loomakaitse Liidu vabatahtlike masinad, millel näete tuttavat koera. Vespaks ristitud kutsa võtab teid vastu ka neis kliinikutes, kus ravitakse kõige rohkem "meie" loomi. See on ka omamoodi tunnustus nendele kliinikutele ja töötajatele, sest me usaldame nende kätte oma hoolealused kuna nad teevad väga-väga head tööd. Päris igale poole loomakaitse liit omi plakateid ei kleebi kui see isegi raha peaks sisse tooma. Põhimõtte küsimus, ei muud!

Mäletatavasti jäi Vespa Jõelähtmel auto alla ja sai üliraskelt viga. Konkreetne kabelimats! Lummava või lausa abi anuva pilguga koer läks aga tuhandetele inimestele hinge ja nad ulatasid oma abikäe. Tema lugu jõudis isegi uudistesse. Ei hakka kõike üle kordama, aga kellel huvi, siis saab mälu värskendada minu vanu blogipostitusi lugedes:



https://heikivalner.blogspot.com.ee/…/aidakem-uheskoos-joel…

https://heikivalner.blogspot.com.ee/…/joelahtmel-auto-alla-…

https://heikivalner.blogspot.com.ee/…/joelahtme-koer-elas-r…

https://heikivalner.blogspot.com.ee/…/koer-kelle-saatus-lii…

https://heikivalner.blogspot.com.ee/…/loomadega-seotud-joul…

https://heikivalner.blogspot.com.ee/…/joelahtme-avariikoer-…

https://heikivalner.blogspot.com.ee/…/ulikiire-vespa-vajab-…

https://heikivalner.blogspot.com.ee/…/vespa-kolis-jarvakant…


Vespa ja Bryan olid eelmisel aastal loomakaitse liidu "kõige raskemad" patsiendid. Ma ei ütleks isegi, et kõige raskemad kunded vaid nad olid lausa veterinaarsed väljakutsed, millega Billy loomakliiniku ja Loomade Kiirabi Kliiniku arstid ülisuurepäraselt hakkama said. Müts maha! Vat need olid meheteod ja tõsine pühendumine ning väljakutse!

Nende kahe koeraloo puhul võitis headus. Võitis südamlikkus. Võitis kaastunne looma vastu! Lõppkokkuvõttes võitis elu ja ilma väga paljude inimeste panuseta poleks see võimalik olnud. Ja neid inimesi alates leidjatest, hoiukodu pakkujatest ja loomaarstidest oli tõesti palju, kes nende koerte eest võitlesid.

Et need sabalibutajad täna meie seas jätkuvalt ringi liiguvad, on tegelikult suur ime ja kõik see sai võimalikuks vaid tänu suure südamega inimeste annetustele. Nii Brayan kui Vespa soovivad tänada ja meie teeme seda plakati vahendusel nende eest:

"Aitäh, et meid ellu jätsite! Aitäh, et te ka meie tühist koeraelu väärtustasite ja selle eest võitlesite! Suur-suur aitäh!"

Ka Eestimaa Loomakaitse Liidu poolt kõikidele asjaosalistele ja annetajatele suured tänud. Te olete imelised inimesed!


Kui märkate kuskil parklas või tont teab kus Vespa kleebistega masinaid ja teil on mõni "loomamure", siis astuge julgelt ligi ja küsige nõu. Aitame nagu oskame.

Ja kui satute mõne meie vabatahtliku auto taha maanteel sõitma, siis ärge jummala pärast tegelege sellise kõrvalise tegevusega nagu auto juhtimine vaid haarake ikka telefon ja valige 9000 777 (5.-) või 9000 888 (10.-) ning aidake ka neid "vespabrayaneid", kes plakatile ei mahu, aga samuti abi vajavad. Mina tänan!