31 detsember 2022

"Hääd lõpukest ja mõnusat uut!

Paljud teist vast teavad, et elan Eesti-Rootsi rindejoonel ehk Stromkal otse mere ääres. Tänavused jõulud näitasid selgelt, et tulejõudu on meil rohkem. Eile õhtul andsime sellise paugu svenssonitele, et isegi nende kunn põgenes Argentiinasse.

Olime just sel hetkel Ruudiga õues. Ta nii-nii kardab, et lausa hale hakkab. Libe ka ja tõmbas mind sirakile. Riided puhta märjad ja porised.  Täna oli suur pesupäev. Majade vahelt megalt kajas. Vaene koer - niigi juba ligi kuu tänu kuradi saluudile vanni all elanud ja isegi elutuppa ei julge tulla.

Täna läheb andmiseks ja põgenesime mere äärde metsa sisse. Ruudi pärast. Üksaasta olid järelnähud pea Jaanipäevani. Suisa ei teadnud, mida temaga edasi teha, aga siis sai taas normaalseks.


Praegu on siin mõnus - rahvast pole ja ainult meie Püha Kolmainsus. Üks asi on pahasti ka ja nimelt veepump andis otsad. 
Hea, et nüüd, mitte paari nädala pärast kui pikem reis plaanis. Esialgu vaid unistus ja sada pisiasja peab paika loksuma, aga sinnapoole püüdleme.

Nõps ja Ruts kondasid ligi tunni metsas ringi. Oi nad on porised ja me ratastel koduke ka. Tühja sellega. Peaasi, et pauku ei tehta.

Südaööl teeme lõket ja hoopis teistmoodi aastavahetus tuleb. 
Teile ka head "lõpukest" - olgu see kiire ja valutu. Ja mõistagi mõnusat peagi saabuvat naiste-, kosmonautika- ja konstitutsoonipäeva!