13 märts 2022

"LPG ehk loomapäästegeeniused tümal põllul kitsekest päästmas

Rääkides ühe metskitse päästmisest, siis võib me gängi eesotsas minuga geeniusteks pidada küll. Lugu järgmine ja Tiskre kandis jäi inimestele silma üks kitseke, kel jalg ripakil. Küllap sai autolt paugu.

Otsisin teist mitu päeva taga, aga ei leidnudki. Uus vihje tuli nädal hiljem, et lamavat põllul. Nüüd tegin käbe ja kimasin siva kohale. Lamaski, aga tõusis püsti ja jooksis elegantselt eemale. Valehäire ja see polnud küll see vigastatud loom.


Ise aga enam põllult minema ei saanudki, sest öö läbi sadanud vihm tegi maa pehmeks. Geenius Valner hellas geenius Helinale, kes appi tõttas ja ka silmini mutta kinni jäi. Säh meile nelivedu! Geeniused Valner ja Rassel kutsusid nüüd juba potensiaalse geeniuse Tanelit appi - ta päästebussil kah nelivedu ja vintski peal. Herr Veskimäe tuli ja päris kinni ei jäänudki kuid vints va araibe ei töötanud. Õujeee!


Nüüd tuli juba väljaspoolt mittegeeniuseid appi kutsuda ning see tõi ka edu. Tiskre mees Heigo Kaubi tuli oma maasturiga ja vedas meid ükshaaval välja. Nn kitsepäästmisopp kestis viis tundi. Masinad olid nii sügavalt sees, et hiinlased panid lausa armee võitlusvalmis, kuigi nad ei osanud arvata, et kallale tungitakse maa alt.


Tanel kirjutas kohe samal õhtul 4x4 Estonia FB gruppi. Tervitan siinjuures offroadi mehi Dmitrit, Iljad ja Alexit, kes varasemaltki me "supermasinaid" jännist välja aidanud on. Soovitati pöörduda Kotzebue uulitsa Offrood meeste poole. Allan Laansoo ja Lauri Lipstok juhatavad seal vägesid ja võtsid Taneli veel õhtul kell 9 jutule.


"Palju see remont ühingule maksma läheb?"
hakkas Tanel ääriveeri uurima, kuigi ütlesin, et vintsiga praegu ei jända, sest raha selle jaoks lihtsalt pole.

"Ma ei saa seda öelda, sest Loomapäästele teeme tasuta! Me nimelt ise ka suured loomasõbrad," pani Lauri teema lukku ja edasikaebamisele see ei kuulunud.

"Hip-hip huraaa 4x4 kamp, Heigo, Allan ja Lauri! Elagu Offrood ja olge te tuhandest tänatud, et jännist välja aitasite!"