28 märts 2022

"Kas teie annetus ikka jõudis pärale?"

Tuli täna üsna häiriv informatsioon Ukraina-Poola piirilt ja selle kohaselt vedeleb seal tonnides riideid ja muud träni, kaasa arvatud loomatoit, mis kasutult seistes vettib ja raisku läheb.

Ühed ärimehed "nossovid" olevat hakanud seda lausa müüma. Ka Ukrainas valitseb suur kaos, mis on olukorda arvestades igati normaalne. 

Kahjuks lubatud abisaadetised polegi nii mõnessegi varjupaika kohale jõudnud, aga ka see on sõjaseisukorras absoluutselt normaalne ning orgunnijad hindasid oma võimeid üle.

Sõda on imeline aeg rikastumiseks ja seda eelkõige relvatööstureile. Kannatused ja surm müüvad ning ka meedia on või sees. See kehtib ka igasugu aferistide kohta, keda võib leida nii kodumaal, rääkimata sõjakolde naaberriikidest ja Ukrainast enesest. Masendav, julm ja põlastusväärne.

Nii, et mõelge kõik ikka enne läbi ja kasutage aju kui esmaemotsiooni või ilukirjandusliku kurva nutulaulu ajel rapsima hakkate. Aidake loomulikult, aga ikka nii, et see abivajajateni, antud loo kontekstis loomadeni jõuaks. Täna pahatihti ei jõua ja takkajärele tarkus on, et kogu aur läks vile peale.

NB! Olen natuke tuttav ka mõnedega, kes inimeste tarbeks asju korjavad ja siit ka järgmine tagasihoidlik palve:

"Ärge viige oma vanu kaltse, mis pahatihti ka pesemata, abisaadetise sildi all keskustesse. Selliste riiete koht on prügimäel!"