02 juuli 2021

"Hea töö Tartu päästjad! Kodust põgenenud arg kiisu sai kaks korda abi!"

Millimeeter oli puudu, et päästja oleks ise puu otsast alla lennanud kui üliarg ning alle hiljuti võetud kassike talle küüned ja hambad täie jõuga kätte kinni lõi. Vigastused olid karmid ja need paranevad jupp aega.

"Kassidel on suus üks vastik bakter, mis ohvri lõpuks ikka teise ilma saadab, olgugi, et esmapilgul vigastused puuduvad. Lindudega on see päris kindel, aga Tallinnas oleme juba ka neli päästjat maha matnud.

Aga ära muretse! Loomapäästegrupp hoolitseb su pere eest kui nii peaks minema!", lohutasin haavatud päästeametnikku lorajuttu ajades. 

" Kas teil pakse kindaid pole siis?"

"On ikka, aga püüa sa nendega redelil ronida või kassi haarata!"

See on tõsi küll, et need "paksud kindad" teevad näppudest tõesti õite rohmakad. See polnud meestele aga teps mitte esimene väljakutse seoses selle kiisuga. Mõned tunnid varem, pärast kodust põgenemist, puges hirmunud loom auto mootori vahele ja jäi sinna kinni.

Päästjad aitasid ta välja, aga arg kass tegi minekut. Ka puu otsast alla tuues pääses ta taas minema. Omanik, noor heasüdamlik mees rääkis, et võttis kiisu alles kolm nädalat tagasi ja tegemist on üliara loomaga, kes enamuse päevast voodi all passib.


Ka see on tõsi, et mõned neist kohanevad tõepoolest aastaid ja mõned ei kohanegi. Mu enda tütrel oli selline varjupaiga asukas - liikus vaid öösiti ja sedagi vaid kappide otsas või voodi all. Lisaks pissis vooditesse, eriti just laste omadesse. Löö või ise maha ja tütar lausa nuttis kui ahastus peale tuli. Nüüd on kõik korras. Üle kolme aasta võttis aega.

Me proovisime kõik nipid järele, aga tolku neist polnud. Ilma päästjateta passiks vaene loom siiani puu otsas. Vähemalt püügipuuriga saime aidata ja loodetavasti saab rändur varsti taas koju.

"Palju tüli ikka ühe kassiga, aga tänud, et appi tulite! Kas sul desovahendit või annan? See haav võib halvaks minna", avaldasin meestele tunnustust ja pakkusin vigastatud käe omanikule abi.

"Pole vaja! Meil omal olemas. Mul endal ka kodus kass ja on ilmatuma hea kui ka talle keegi appi tõttab kui peaks hätta kunagi jääma!", lausus mees vastu ja tegi minekut.

Hea töö Tartu päästjad! Hea suhtumine. Aitäh!