08 juuli 2021

"Muu-muu!"

Erinevad ühingud käivad enamasti ühte jalga, aga vahest saame asjadest erinevalt aru. See on loomulik. Üks ühing näiteks arvas, et veised ei tohiks rannaniitudel järelvalveta olla ega merevett juua.

Arvestades meie merevee lahja soolasisalduse ja sellega, et elukad on taolise olukorraga imeliselt kohanenud, asus Loomapäästegrupp seisukohale, et kõik on ülimalt okey ja keerasime kombinaati saatmise pekki. Pahatahti taoline "pääste" ja survestamine just sellise tulemuseni viib.

On loomulik, et nad sünnivad, elavad ja mõned surevadki sealsamas aasal, aga see ei tähenda ilmtingimata hoolimatust või väärkohtlemist. Inimeste maailmas on kõik ju samamoodi, aga selle vahega, et laibad koristatakse mustmiljon korda kiiremini silma alt ära.

Palume vabandust, aga mitte eriti siiralt, sest meile meeldib kui veised vabalt elavad. Meie arust on see nende jaoks lausa unistuste elu! Siit ka üks soovitus linnavurledele, kes veist vaid pildilt näinud - teinekord on parem suu kinni hoida ja mitte tühja rapsida - paistate targemad välja!
Mina pole mingi spetsialist, et tarka panna, aga toetun mõnede meie gängi aktiivsete liikmete ekspertteadmistele antud valdkonnas, sest nende igapäevatööks ongi loomakasvatus. Südamega kasvatavad ja hoiavad nagu omi lapsi.

Veiste õnneks küsis PTA ka meie seisukohta ja tänu sellele kestab nende elukate suvi veel ja veel ja veel. Hurraa! Veisehakatis Voldemar Manivald hakkas heast meelest lausa meie reklaamnäoks ja tal on linnavurledele üks oluline sõnum edastada. Milline sõnum? Pildilt ise ju näete ja tõlgendage nagu tahate!