19 juuni 2018

"Auto on kaua seisnud? Siis kontrolli, et seal linnupesi poleks!"

Tavaliselt paluvad loomakaitsjad sohvritel talvel ikka kapott lahti teha ning veenduda, et sinna mõni kiisu pole sooja pugenud. Hommikul masinat käivitades võib juhtuda, et vaeseke jääb rihmade vahele ja need võivad ta lausa tükkideks rebida.

Teinekord võib sihuke asi isegi suvel juhuda, aga mäletatavasti pääses vähemalt Motoks ristitud kass väikeste vigastustega.

Suur oli aga pärnulanna Elerin Kiirats'i üllatus kui jupp aega seisnud kaubiku mootori juurest täna siutsumist kuulis:

"Me sõitsime juba parklast ära ja alles hiljem kuulsime siutsumist. Kuidas edasi käituda? Kui me bussi samasse kohta tagasi viime, kas siis vanemad ikka tulevad uuesti toitma?"

"Kui ruttu teete, siis tulevad ikka."

"Aga kui ei tule?"

"Siis korjame pojad ära, aga hoidke silm peal ja vaadake kas vanemad ikka tulevad. Kas teil on seda bussi iga päev vaja?"

"Nüüd nagu oleks ka, aga saame kuidagi hakkama. Kaua nad pesas on?"

"Olenevalt liigist, aga selle kuuga peaksite bussi kätte küll saama. Nad praegu just tulevad pesadest välja ja kümned tuhanded linnupojad ukerdavad mööda maapinda. Nii see käibki!"

Vat selline lugu siis ja olge palun inimesed kui hakkate jupp aega seisnud autoga sõitma. Visakse pilk ikka kapoti alla ja mujalegi ning veenduge, et seal linnu- või loomapoegi pole! Mina tänan!