25 juuli 2016

"Uuel nädalal jätkub uue hooga Alliklepa kasside päästmine"

DSC_0101Uus nädal on käes, aga loomakaitse liidu rahvas eriti midagi uut tegema ei hakka, vaid meie jaurame Alliklepa kassikarjaga edasi. Ilmselt nüüdseks on juba ka viimased Alliklepalt toodud 24 kiisut Varjupaikade MTÜ arstide poolt üle vaadatud ja täna tarime nad mööda Eestimaa varjupaiku laiali. Kuhu täpselt? Seda ma ei ütle, sest pr. Niina-Inessa Stepanova kujutab oma kassikusest läbi imbunud ajuga, et need on tema loomad ja siis ta võib sinna probleeme tekitama minna. Igatahes asjaosalisi on hoiatatud ja eks nad kutsuvad siis juba politsei kui proua või tema võitluskaaslased peaksid veelkord kuskile lällama minema. Läänemaa varjukas nad juba ju käisid kasse nõudmas.



Veel tuleb kindlasti homme-ülehomme Soome põrutada ja sealt Helsingi loomakaitse seltsi poolt kogutud toit, liiv, puurid ja muu träni ära tuua, et see siis omakorda juba mööda meie varjupaiku ja hoiukodusid laiali jagada. Kilomeetreid koguneb seega ikka väga mõnusalt! Halb on see, et Cimi kaubik andis otsad ja nüüd tuleb ruttu mingi uus massin orgunnida.



Ka Alliklepa krundi omanikuga tahaks homme uuesti kokku saada. See muidugi ei tähenda seda, et nad mind nii väga näha tahaks, aga mingi plaan tuleb paika panna, sest mida rutem nad hooneid lammutama kukuvad, seda parem. Liit peaks siis omalt poolt kohal olema ja veel sinna jäänud kiisud ära tooma.

DSC_0003Muide, eile hilisõhtul anti mulle teada, et Alliklepa ja Ämari kassimutt vististi „sheerivad“ oma hoolealuseid. Seda, et Stepanova Ämarist kasse Alliklepale viis, ma tean, sest ta ise rääkis ja soovis isegi koos minuga sinna veel mõnedele järele minna. Seega pole üldse võimatu, et ta nüüd neid kasse meie eest „päästes“ sinna tagasi tarib. Õnneks peaks loomakaitse selts ka Ämaris lähiajal suurema kassipüüdmise tegema ja ehk siis õnnestub nende muttide poolt kogutud kiisud-miisud minema toimetada.

Kassisõbrad on üldiselt üsna kirglikud, emotsionaalsed ja impulsiivsed. Seega on ka vastavad foorumid ühed kirglikumad kohad siin planeedil, kus käib teinekord üks paras kisma või lausa sõda võiks vist selle kohta juba öelda küll. Kindlasti olete kohanud seal ka inimesi, kelle missioon on loomi abistada arvuti tagant lahkumata. Reeglina teavad need inimesed täpselt kes, keda, kus ja kuidas peaks aitama, vaatamata sellele, et nende eneste viimane reaalne abi toimus aastate eest ja ka siis piirdus see ühele hulkuvale kassile krõbinate ostmisega. Ka minu järgmine lause kütab nüüd kindlasti kirgi, aga laenan siin Kreisiraadio raadio ütelust:

DSC_0091„Pane oma suu kinni ja ära mölise!“

Hoolikalt lakitud küüntega klaviatuuri toksimine ei aita reaalselt ühtegi haiget ega hädasolevat kiisut, vaid tekitab hoopis pingeid ning võtab tegijatelt viimase tahtmise üleüldse kedagi aidata. Sestap kordan: „Kui sa reaalselt kasse ei aita ja niisama tühja targutad, siis pane parem oma kena suumulk kinni ja ära mölise!“

„ISSVER, OMG, HELP, CAMOON, :( :( :( !!!!!! Mida ta nüüd küll ütles?“



Ajakirjanikud on kenasti asja kajastanud ja erilised tänud siinjuures Eduardile ja Kertule, kes kaasa aitasid ja viitsisid nii kaugele kohale sõita. Loodetavasti kohtume ka siis, kui lammustusmassinad hooned sirakile tõmbavad, et Alliklepa kassisaagale pidulikult punkt panna. Ega sellega see lugu muidugi ei lõpe, sest ilmselt osad kiisud-miisud jäävad kuni uute kodude leidmiseni päris pikaks ajaks loomakaitse liidu hoole alla. Meie oma Katsile lugude orgunni eest loomulikult ka üks korralik kniks ja kraaps!
DSC_0095
Ja nüüd tuleb selle kirjatüki kõige nõmedam osa. Teatavasti Alliklepa territooriumi omanik liidu poolt küsitava summaga nõus polnud ja seega tuleb taas kübar ringi käima lasta ja raha lunima hakata. Eelmise nädala seisuga oli annetusi laekunud 4116 eurot ja siinjuures sügav kummardus kõikidele, keda ei jätnud nende õnnetute hingede saatus külmaks. Heade inimeste abi kulub aga ka tulevikus hädasti ära, sest muidu oleme me hädas nagu mustlased mädas! Mina tänan!

TV3 viimast Alliklepal tehtud uudislugu saad näha siit.

  • Eestimaa Loomakaitse Liit

  • EE742200221052074915 (Swedbank)

  • EE441010220252652225 (SEB)

  • „Alliklepa kasside abistamiseks“      
    DSC_0092