22 juuni 2016

"Kesklinnas vajas abi sedapuhku ka üks nahkhiir"





13523876_632597840228140_776078111_oSelle loomakaitsehobiga tegeledes puutub kokku vist küll kõigi, meil elutsevate lindude-loomadega. Varahommikul sõitsin Vihterpalu kandis ja nägin mingisugust kotkast õhku tõusmas. Ossa raks, oli ikka pirakas, aga ega ma loll nendel ju vahet tee. Nii ma ei teagi kellega tegu oli.



Hiljem nägin nahkhiirt tiirutamas ja mõtlesin, et viimati sai nendega kokku puututud oma viis-kuus aastat tagasi. Ja palun väga, nagu mu mõtteid oleks loetud:

"Tere Heiki,
Leidsin täna hommikul Pärnu mnt tehnikaooli juurest keset kõnniteed nahkhiirepoja, kui püüdsin tõsta, ajas tiivad laiali, liikuda ta ei saanud ja all oli märg laik. Helistasin 1345, 112, 1313 ja nahkhiire-inimesele Triinule. Viimased soovitasid ta varju tõsta ja jätta.
Keerasin pluusi sisse ja panin põnni põõsaste varju tänavalt ära. Ega vist muud ei saa teha? Kardan, et ta maapinnalt õhku ei tõuse ja kukkumine asfaldile võis ka vigastusi tekitada. Muidu oli keras tiivad koos, aga pilt on tehtud kohe peale tõstmist, siis ta oli veel kaitseasendis."
Täitsa äge värk, aga siiski oleks parem kui ta ise toibuks ja minema lendaks. Kas nahkhiirtele šokolaadi ja burgerit ikka tohtis anda? Vaesekesel on kindlasti kõht tühi! :)