06 mai 2019

"Vigastatud rabahani elas operatsiooni üle ja taastub uues kodus!"

Imekombel ellu jäänud hanel, kel haavel ühest silmast sisse, teisest välja lendas, ootas ees veel üks katsumus ehk silmaoperatsioon, mille käigus purunenud silm ja selle laiali paiskunud osad eemaldati.

Lisaks sai narkoosi all nüüd ka jala lähedal oleva vigastuse korralikult üle vaadata. Enne polnud võimalik, sest linnuke oli leides üsna nõrk, valudes ja stressis.

Veerand tundi pärast operatsiooni algust kavatses suleline nö "tera nurka visata". Loomaarst Nikolajs Oborins hakkas tegema südamemassaaži. Teda assisteerinud Heiki Soolmann eemaldas linnult maski ja torkas hapnikku pihustava vooliku piltlikult öeldes otse kopsudesse.

"Ärge jamage mehed. Kui ta ära kooleb, siis olen sunnitud ka teid magama panema!", üritasin loomaarste leebelt, sõbralikult ja viisakalt motiveerida.

Kõik õnnestus ja südametöö taastus. Ülejäänu on juba köki-möki, sest ka narkoosist väljatulek möödus komplikatsioonideta. Kuna Eesti riigi ametlik seisukoht on see, et hea metsloom on surnud metsloom ning vigastatud elukaid aidata ei tohi, siis tabab mind nüüd totaalne mälukaotus.

"Jama!", ütleb riigiametnik. "Taolist mälukaotust pole olemas!"

"Võibolla tõesti, aga tõesta seda kohtus ka!"

Loomasõpradele teadmiseks, et saatsin hanehärra täna hommikul "Sääse" bussipeatusesse, kus ta trollile astudes veel tiivaga hüvastijätuks lehvitas:

"Aitüma, et eluvaimu sisse puhusite. Edasi lähen trolliga, sest ühesilmsena on väheke sant lennata. Lisaks on ühistransport ka tasuta!"

Täna hommikul saabus mu postkasti anonüümne kirjake koos fotoga:

"Elasin nädalavahetuse kenasti üle ja taastun ühes Euroopa riigi talukeses, kus sulelisi on rohkemgi kui tavapäraselt harjutud nägema."


Seotud lood: