04 mai 2019

"Kassiingel Kristiina Pärgma"

Laupäeval jätkan iizimate lugudega ja isegi kui peaks sattuma jubedamast jubedam "klikilugu", siis jätan selle esialgu enda teada, et teie tuju mitte rikkuda.

Kuigi üks kole ja menopausiga võitlev kasimata välimusega endine daam väitis grupivestluses, et "valner ei hinda hoiukodusid" vaid loobib haiged loomad ilma raviplaanita üle ukseläve, siis pean teatama, et see pole kunagi nii olnud.



Valner hindab tegelikult üliväga nende inimeste panust, kes suudavad, oskavad ja tahavad raskelt haigete ja operatsioonijärgsete loomade eest hoolitseda.


Üks neist on mu vana tuttav ja semuke Kristiina Pärgma ja ta teab vast kõikse paremini kui tähtsaks pean lausa pedantlikku arsti korralduste täitmist ja ravikava. Lisaks oleks loomapääste ilma toimiva hoiukodusüsteemita absoluutselt mõeldamatu!

Kristiina on aastaid võtnud valdavalt selliseid loomi, kellest me kõik kauge kaarega mööda käiksime, sest lihtsalt see mäda,veri, okse ja pask on vastikud! Kristinele ka, aga ta tohutu empaatiavõime, kaastunne ja selle vaese looma olukorda panemise võime annavad jõudu kõige sellega hakkama saada.

Eile käisime kliinikus, sest Koplist, Neeme tänavalt leitud kiisul hakkas korraga kõrvast kõvasti veresegust mäda tulema. 

Õhtul ta Raplamaal asuvasse koju tagasi sõites põikasime läbi mu vanamehe juurest ehk Loomapäästegängi laost ehk ühest vanast kuurist, mis on meie kola täis.

"Võta kõike, mida vajad! Mängusõpru ja häid inimesi peab alati hoidma ja aitama!"

Issand kui vähe on inimese õnneks vaja! Kristina valis oma hoolealustele muudkui nänni ja korrutas:

"Oi-oi, neil saab tegus õhtu olema, sest uudistamist ja mänguasju on nii palju! Ma saan vähemalt rahus paar tundi telekat vaadata. Muidu nad ronivad ja nõuavad kogu aeg midagi! Aitäh!"


Nalja teed võid? Suur-suur aitäh sulle, et viitsid ja jaksad. Täna on Loomapäästegrupp pannud Kristiinale juba nii palju kohustusi, et ta suudab olla lojaalne vaid meie gängile ja Kertu Jukkumile.

"Loodetavasti teised organisatsioonid ei solvu ega pahanda! Igal inimesel on piirid ja ma ei suuda kõigi loomi enam aidata!", ütleb ta lehvitades ning hakkab tavaari üles vedama. "Oi kui tore õhtu meil saab täna olema!"