15 september 2022

"Mind häirib, et sind häirib!"

Sloveenia-Horvaatia piir. Ees Saksa numbriga mersu ja kukuti puistama. Mul juba süda aimas halba ja panin nii enda kui poisi ja koerte paprid valmis.

Jõudsime putkani ja kutt näitab lõdva randmega, et sõitke edasi. Ma dokumente pakkuma. Ta vastu, et te omad ja andke aga gaasi.

Rikutud lääne mõttemaailm. Sedapuhku rändan koos pojaga ja nii mõnigi peab ehk pededeks.

"Oi, teil on üks perenimi. Palju õnne, aga meil homod abielluda ei saa."

"Me isa ja poeg."

"Sel juhul palju õnne nn isa ja poeg. Me oleme diskreetsed."

Taolist paska pole juhtunud, aga ega ma ka inimeste peakolu sisse näe. Kunagi kui tütar rase oli ja vajas tuge, jalutasime Pirital. Mingi idikas tegi pildi ja kohe oli Kroonika kukil:

"Ohh Valner, sul titeuudised ja nii kena verinoor pruut!"

Vastasin, et pole pruut vaid tütar ja tegu on verepilastusega. Vähe sellest - panin ka vanema tütre paksuks, sest ka tema oli sel ajahetkel parasjagu rase. 
Jämedaid pealkirju ei tulnud vaid tagasihoidlik "Valner saab topelt vanaisaks."

Nüüd võiks aga kruvida vinti üle küll - vaadake pilti - täiszoofiil ju! See lugu häiris vähemalt ühte tüüpi sedavõrd, et andis Facebookile teada ning sain bloki "vihakõne" pärast peale. Pekki küll, naljaloo pärast juba kolmandat korda blokk!? Teda häiris miski, kuigi mind häiris, et inimesed just nii mõtlevad. Kas teie loete siit kuskilt viha välja?

Mis seda inimest tegelikult häiris? Ilmselt ei tohi teatavaid sõnu enam üldse kasutada ja Facebook on viimane koht, kus mõtteid üleüldse avalikult väljendada saab. Kedagist ikka häirib. Ja see omakorda häirib juba mind. Kohe kõvasti häirib! Hüvasti sõna- ja mõttevabadus!