13 september 2018

“Vigastatud Aespa kiisu vajab heade inimeste abi!”

“Tervist, Ma leidsin kassi, kes on auto alla jäänud. Oleks teil kuidagi võmalik ta kliinikusse toimetada, sest endal see võimalus puudub? Hetkel on kiisu minuga, tõin ta tee pealt ära.”

Muidugi on meil võimalus vaene loom kliinikusse viia ja sellepärast seesamune Loomapäästegäng ju loodigi. Auto sõitis juba Aespasse ja viime kiisu kliinikusse.

Teie aga maksate raviarve. Nii see asi töötab ja ilma teie toeta võime rahulikult “putka kinni panna”, sest loomade ravifondi ju pole ja omast taskust pole neid kümneid või sadu õnnetuid hingi lõpmatuseni võimalik kuidagi ravida. Kiisu toimetasime Sõle kliinikusse ja uurisime-puurisime vaesekest koos loomaarst Merili Kesner‘iga üsna jupp aega ja väga põhjalikult. Oleme üsna veendunud, et autolt ta pauku ei saanud.
Küll aga ei saa välistada seda, et mõni mitte just kõige kasside sõbralikum kodanik talle jalaga või roikaga piki pead ei lajatanud. Kassivihkaja igatahes sealkandis kindlalt elab elab, sest röntgenpilt paljastas ka kiisu sees oleva õhkpüssi kuulikese. Tõsi, see pole hiljuti lastud. Küllap leiate selle isegi fotolt üles kui ülesvõtet uurite.

Tervisehädasid oli vaesel loomal teisigi ja ööseks jätsin ta nö intesiivravile. Kiisu ise oli aga ülimalt sõbralik ja näugus pidevalt. Sellest sai paraku aimu vaid suu avanemise järgi, sest häält ta teha ei suutnud. Ilmselt on midagi ka häälepaeltega lahti.

Kindlasti on tegu kodukiisuga ja homme põrutan taas Aespale, et ta pere üles leida. See kiisu oli sellise olekuga, et kohe pani kaasa tundma – ta oli selline alandlik ja koostöövalmis ja tänulik ja tuhat asja veel …….

Nagu piltidelt isegi näete, siis loomakaitse liidust lahkusime uhkelt sirge seljaga ning mingit tavaari kaasa ei võtnud. Et me tulevikus enam pappkarpides loomi ei peaks tarima, kuluks hunnikus transapuure ja muud manti hädasti ära. Ei-ei, ärge tormake poodi uusi ostma, aga kui kodus vedeleb peetud puur niisama ja on tülinaks, siis oleksime tänulikud kui selle meile annaksite – info@animalrescue.ee. Alguse värk, ei muud.


Samale meilile võiks kirja saata ka kiisu omanikud.Õnneks selle kiisu raviarve kosmosesse ei tõuse kuna luid ja konte lappima ei pea. Ometigi tuleb ka praegu vaatamata Sõle kliiniku poolt tehtavale korralikule allahindlusele üsna korralikult välja käia, sest palusin tagada parim saadaolev ravi ning korralik ninaesine. Nii, et hoidke pöidlaid ja varbaid ning toetage ikka Loomapäästegängi nii moraalselt kui väikese sendiga. Mina tänan!

Loomapäästegrupp MTÜ

a/a EE437700771003183318

Selgitus: "Aespa kiisu ravikulud"


Mugavam on muidugist helistada – 900 23 23



Sügav kummardus ja tänu Anne Cristina Karule, kes vaese kassiekse teelt ära toimetas ja talle abi otsima hakkas! Loo jagajatele eraldi tänud!

Teeme selle kiisu üheskoos terveks ja päästame ta elu!