29 märts 2016

"Rannikul ukerdavad hülgepojad ei vaja inimese abi!"

31903t81hc72bSee nädal on siis taas hülgepoegade nädal nagu kevadeti ikka. Igatahes tuli täna juba kolmas kõne ja sedapuhku helistati Nõva kandist, et ega äkki imearmas hülgebeebi hüljatud ole ning kuidas teda aidata saaks? Aus vastus on see, et kõikse-kõikse suurem abi on see kui te loomahakatised rahule jätaksite. Lisaks oleks väga tore kui randadesse kevadet nautima tulnud inimesed oma koerad rihma otsas hoiaksid!

Sekkuda muidugi tasub siis kui lootevillaga kaetud tegelased väga rahvarohketes kohtades on ja siis helistage Keskkonnainspektsiooni numbrile 1313. Küll nad toimetavad edasi. Harjumaal ja Tallinnas võite ka mulle kõllata, aga pigem las müttavad ikka need, kes selle töö eest ka palka saavad
Ise olen kokku saanud siin paari tegelasega, kes vägisi sõidutee poole trügisid. Lood juhtusid mõne aasta eest ja ühega võitlesin Pirital ja teisega Russalka lähistel. Üldiselt võite nad ka ise sel puhul mõnda rahulikumasse randa viia, aga sellega peate arvestama, et masin haiseb veel kuu-paar rõvedalt kala järele. Ja Issand hoidku kui nad shittuma peaksid – siis tuleb auto maha müüa, aga seda saate teha ainult talvel kui on külm! Siis haiseb vähem!
Kindlasti ei tasu ka näppupidi hülgepojukese lõugade vahele jääda, kui teil neid just parasjagu liiga palju pole. Kui aga ikkagi saate hammustada, siis palju õnne - käsi läheb paiste kuna tüübid hambaid ju ei pese ja suus elavad neil sellised batsillused, millega inimlooma organismus väga hästi hakkama ei saa. Igatahes targem on vältida!
Nii et kõik on täpselt nii nagu olema peab. Hülgepoegade lapsepõlv ongi väga üürike. Mampsid nendega kaua ei jahmerda ning nii kui nad jalga lasevad, siis kukuvad kohe uue hooga sugu tegema ehk siis praegu ongi see aeg, mil hüljestel käib seks sama hoogsalt nagu rehepeks! Senini pidasid pojakesed vastu emme väga rasvase piima varudest, aga nüüd on see lõpukorral ja see tähendab seda, et kohe-kohe kobivad nad merde tagasi. Ühest asjast on mul aga tuliselt kahju ka kui neid hülgepoegi vaatan ja nimelt sellest, et taas oli leebe talv ja see tähendab vaid seda, et paljud-paljud hülgepojad on sellised alakaalus vibalikud, kellest ilmselt kesksuveks on saanud juba kalatoit. See on küll kurb, aga muidu on soojal talvel ikka jupp maad lihtsam kui enda mätta otsast vaatan.
Siin üks vana lugu ka, mis sai mõned aastad tagasi tehtud: http://reporter.postimees.ee/3566485/kadriorus-patseerinud-huljes-viidi-turvalisse-kohta