23 juuni 2021

"Vana kommunisti Jaanipäev"

Valged põlvikud ja sandaalid? Olemas. Valge särk ja punane kaelarätt? Olemas. Spetsiaalselt võtsin kaasa.

Riiglilipu heiskamiseks joondu, valvel. Seisan valvel ja lülisin moblast pühalikkuse tõstmiseks isegi Eesti Nõukogude Sotsialistliku Vabariigi hümni mängima.

Hästi peidetud punalipp kerkib ja on taas vaba. Ilus! Pisarad voolavad mu palgeil ojadena. Kuradi raske on valvelseisakus lippu heisata, aga raskused ongi ületamiseks. Pioneeri ausõna.

"Mind vanat kommunisti juba ei peta ja õigelt rajalt maha astuma ei meelita!"

Tahtsin pea inimtühja järve. Sain ja masinast võib lausa "peakat" hüpata. Tahtsin kuuma päikese eest tillukest kasesalu varjumiseks. Sain.

Kust ma sain? No igatahes mitte Kaja Kallase valitsuse käest vaid sõbralik Venemaa tuli appi ning tegi öösel platsi meite tarbeks puhtaks.

Putin hellas ja palus vaid, et Nõpsi ja Rutsi üle piiri märatsema ei laseks. Neil kordonis alles kevadel tulnud noored poisid valves ja kaks neist kartvat hirmsasti koeri. Lubasin, et omapäi nad ei tule.

Palav on. Vastik! Mitte palavus pole vastik vaid see, et see kõigile tasuta käes on! Ei saagi eputamiseks soojamaa pilte Fuckbooki panna. Nõme!


Venemaa läheduses on kainelt sõitmine rangelt soovituslik. Nagu isegi lehest korra lugeda saite, siis mulle sobib see hästi. Lisaks võetakse siin altkäemaksu, mis samuti ainult positiivne on.

Vene piirivalvurid lubasid juba varsti kasti viina tuua. Neil odavam. Toredad, südamlikult ja abivalmid inimesed, mitte nagu meil.

"Hästi armas! Hoopis teine suhtumine ja tundub, et Heiki-poiss on lõpuks koju jõudnud. Vot tak bljäädi! Vabandust, hurraa ikka. Soe viin ja higised naised - nämma-nämma!"

Telia ka üllatas ning siin on nii internet kui telekapilt ees. Mujal nagu väga polnud. Guud, veri guud! Mida ma pläran? Horošo, otšen horošo! Muide, need majad pildil asuvad juba Venemaal ehk kiviga visata. Kui ujuda ei viitsi, siis paat ju olemas. Nüüd teate tegelikku põhjust miks ostsin.

Järgmised päevad, nädalad, aastad või vähemalt nii kaua kui siia ankrusse jään, paluks kõik kirjad ja kõned teha vene keeles. Ärge rikkuge nostalgiat ja idülli!

"Head Jaanipäeva seltsimehed! Elagu rahvaste sõprus! Hurraa! Hurraa!"