20 juuni 2021

"Piir on kaitstud"

Vabatahtlikud piirivalvururid Ruudi ja Nõps likvideerisid täna varahommikul täpselt kell 5.38 ohu Eesti Vabariigi suveräänsusele ning hambuni relvastatud Läti diversant kadus võpsikusse esimeste haugatuste peale.

Võibolla polnud tegu diversandi vaid kährikuga kuid ärgem kaotage valvsust, sest tegu oli siiski vastaskaldal luusiva "Läti kährikuga", kelle kavatsused võisid olla sama hullud.

Raha kokkuhoiu eesmärgil annab riik järjest enam ülesandeid vabatahtlikele ning järgmisest aastast hakkavad näiteks politseis, prokuratuuris ja kohtutes tööle vabatahtlikud.

Mina ise hakkan vabatahtlikuks valvekirurgiks Valga haiglas. Mitte seetõttu, et tahan nii väga aidata, aga lihtsalt meeldib inimesi lõikuda ja enam ei pea seda tegema salaja pimedas vaid lausa seaduslikult päevavalges ning teatava aupaiste saatel. Ruts ja Nõps hoiavad aga Eesti-Läti piiri puutumatuna. Vabatahtlikena loomulikult.

Üks tähelepanek veel ja nimelt on lätlased oma maa rahvusvahelise õiguse vastaselt nihutanud nii, et hommikupäike hakkab kõige pealt soojendama neid. Sigadus kuubis, aga loodan selle probleemi ja karjuva ülekohtu päeva jooksul ära lahendada.