06 september 2020

Võrumaakad! Kelle koer?

Murekiri:

"Tere!

Lugu järgmine: leidsin Läti-Eesti piirilt (kruusateelt, metsavahelt) koera, kes oleks napilt teise auto alla jäänud. Otsisime tema omanikku pikalt aga kahjuks pole leidnud. Koeral kiipi ei leitud. Kuna mul on endal mitu suurt koera siis endale päriseks ma teda jätta ei saa. Koer vajab ka ravi, mis on ilmselt üsna kulukas. Sai nüüd käidud temaga kliinikus, seal:

  • hinnati tema vanuseks ~5-8a;
  • avastati, et hoolimata minu tehtud kirbu(ja muude elukate) tõrjele olid tal jälle kirbud (mis tõttu pidin tegema nii temale kui ka tervele oma koerte-kasside armeele ka kirbutõrje)
  • vaadati tema silmi ning jõuti järeldusele, et lisaks pidevale rähmaprobleemile on need silmad suhteliselt kehvas olukorras, ta näeb midagi aga mitte väga hästi ning oleks tarvis teha põhjalikum uuring dr Ülle Kell-a poolt. Hetkel saab silma 2x päevas antibiootikumi ja 5-6x päevas “kunstpisaraid”, see on tema silmad praeguseks juba väliselt paremaks muutnud.
  • ta hambad on väga kehvad, need vajaks puhastamist ning osad hambad tuleks eemaldada. Selle protseduuri kohta võtsin Põlva väikeloomakliinikust ka umbkaudse hinnakalkulatsiooni ning nende juures läheks see maksma ~200 euro ringi, täpsem hind selgub töö käigus (oleneb kui mitu hammast eemaldama peab ja kui raskeks see kujuneb).
  • aga süda tuksub hästi, elutahe ja säde on olemas

Kust ma alustama peaks või mida peaksin edasi tegema? Kas oleks mingi võimalus teil ka koera ravi toetada ja teie kaudu talle uus sobiv kodu leida? Ma ei tõesti ei tahaks teda kuskile varjupaika sokutada, pigem pakun talle ise hoiukodu. Iseloomult on ta sõbralik ja suhteliselt rahulik, saab läbi kõigi minu koerte ja kassidega, hästi neutraalne. Üks asi ununes, paremal küljel oli tal mingi veider koorik, selle alt tuli tal mingi vana arm välja, aga see ei häiri teda"

Sellele väikesele iludusele on tagatud gängi poolt nii ravi kui uus kodu, aga hoiame kinni põhireeglist, mille kohaselt peab iga loom oma päriskoju tagasi jõudma. Seda muidugi juhul kui omanik loomale just ohtu või väga kehva elujärge ei tähenda.
Anna endast teada! Tik-tak, tik-tak, kell läks käima.

1414, help@animalrescue.ee