10 september 2020

"Kiiret päästmist vajab ka Valgamaal elav Grüna!

Loomade liikumine käib vahest kahes suunas ja kui eelmise postituse kangelased Maks ja Moorits kolisid Valgamaale, siis Valga linnas vajab kiiremas korras päästmist pooleteist aastane Belgia lambakoer Grüna. Ka tema peremees suri veidi enne enne 82-st sünnipäeva 10 päeva tagasi ning perenaine on dementne. Miks küll eakad inimesed võtavad kutsikaid? Sellest õnnetust koerast tuli mulle teade sedapuhku lausa Venemaalt, läbi Moskva linna:

"Hello,

A friend from Moscow contacted me and asked to help a dog in Estonia (as I am in Estonia right now). The pure breed Belgium shepherd has been sold by a breeder in Moscow to a person from Tallinn. This man bought this dog for his parents.The parents never wanted the dog and treated it with an extreme cruelty.

From all that the dog became ill (some strange seizures)
Now the father of that man (the owner of the dog) died. And the mother (the other owner) has lost her mind.The dog is abandoned.

The breeder from Moscow can not come to take the dog back (as the borders are closed)
Can you PLEASE help????The dog is somewhere near Latvian border but the man who bought her says he can bring her to Tallinn.Thank you very much!"

                                           

Täna lubas perepoeg Peeter koera kohe Loomapäästegrupile loovutada, aga siis mõtles ümber. Antud juhul on seda kutsut ka ilmselt väärkoheldud - naabrite jutud ei olnud just kenad, aga uurime veel asja. Väidetava peatrauma tõttu noor ülisõbralik koerake krambitab kõvasti, aga keda sa süüdistad - üks on surnud ja teine natuke metsapoole?

Loodetavasti saame omandisuhted homme paika ja koer loovutatakse ilma suurema kärata. Arstiaeg on kell 9.00 Jaan Luht'i kliinikusse, aga pole sugugi kindel, et patsiendi kätte saame - eks siis hakkame käsa väänama ja anname herr Sarvekesele põhjuse taas nõudeid esitada.
Meil pole valikut ja kutsat me hätta ei jäta, aga see lugu teeb korralikult viha. Esialgu hoian jalga veel piduril ja teen suu alles siis lahti kui kõik täpselt selge on. Eks anna teilegi siis teada, sest ei suuda ma teps mitte vaiki olla .....