10 juuli 2019

"Hetk tagasi surmasüstist päästetud Lucky otsib uut kodu!"

"Palun meie koerale surmasüst teha!", lahistab naisterahvas Piia Vilu kliinikus nutta. Kaasasolev poeg näeb suurt vaeva, et pisaraid varjata, aga ebaõnnestub täielikult.

"Mis tal viga on? Ta ju täitsa noor alles!", pärib dr.Vilu.

"On küll noor, aasta saab alles jaanuaris täis, aga meil pole teist võimalust!"

"Mis siis juhtus?"

"Pääsesid aiast välja ja läks vana koera sabas naabri lambaid retsima. Nüüd on vere maitse suus ja tuleb magama panna! Vana husky anname endisele omanikule ka tagasi."



"Siis tuleks pooled koerad, kes tapamaja- ja jahijääke söövad maha lüüa! Meie kliinik ei eutaneeri elujõus loomi, aga rääkige Valneriga - äkki ta mõtleb midagi välja. Ma valisin juba numbri ära."

Loomapäästegrupp just niimoodi uue hoolealuse sai. Praegu on see tegelane Viljandi lähistel Kristel Tääri juures.

"Jube nunnukas! Koertega läbisaamine on hea, lastega ka. Hea, et Piia süsti ei teinud vaid sulle helistas. Talle leiame kindlasti kodu!"

Hetk hiljem helises telefon taas ja toru otsas oli kurvavõitu häälega naisterahvas Järvamaalt:

"Helistan sulle jälle murega. Me vana koer suri ära ja tahame kohe uut kutsikat võtta. Nii tühi ja kurb on ilma koerata."

"Päris titte pole, aga üks lahe, peaaegu aastane sell oleks hetk tagasi äärepealt kasti löödud, sest murdis paar lammast. Äkki tahad teda? Kas teil aed peab?"

"Seni on pidanud."

"Ketti ei anna, täitsa õuekoeraks ka mitte."

"Jumal hoia sellise piinamise eest! Meie koerad pole eales ketis olnud ja vantsivad toa ning hoovi vahet nagu ise tahavad. Aed on meil suur."

"Saadan sulle pildi ja annan Kristelile numbri - suhelge otse ja äkitselt on te aed juba õhtul jälle haukumist ja lusti täis. Erko tuleb vaatab enne koha üle. Me oleme ranged ja läheme ,kindla peale välja"


Eks näis kas Lucky-nimeline kutsa on tõesti oma nime väärt ja saab koheselt uude koju. Kui ei saa, siis pole hullu ja kõik soovijad võivad Kristeliga ühendust võtta, et oma koeravõtusoovist teada anda. Tingimused ikka samad, mis alati:

Loovutustasu 60 eurot, mille eest paneme kiibi ja registrisse kanname ka. Vaktsiinid saab naha vahele ja loomaarst vaatab põhjalikult üle.

Hip-hip-hurraaa! Üks koeraeluke jälle päästetud! Katame lauad!

Kristel Täär - 56 830 882, kristel@animalrescue.ee