14 jaanuar 2024

Kuradi sild

Põrgu on jube koht. Kõnnid rahulikult ja kukud auku, kus lõke sees. Nii väidavad kirikumehed. Lora puha! Tegelikult viib tee põrgusse üle vee mööda igati korralikku silda. Kutsutakse kuradi või saatana sillak, ametlik nimetus on Ponte della Maddalena.

Päris kõrgel mägedes. Roosna-Allikult keerake paremale, siis jupp maad uhamist ja varsti vasakut kätt tulebki. Õrn naisehääleke mo peas kutsub juba ammu, et kulla Heikike tule juba minu juurde põrgusse.

Maapealset põrgut naiskatega kogetud juba küll ja küll ning sestap tundus see ürgne kutse vägagi ahvatlev. Hakkasin aga mööda silda kõmpima kuniks keskele jõudes panid Nõps ja Ruudi bussis undama:

"Kuhu sa napakas ihuüksi lähed ja ära meid maha jäta. Me tahame ka põrgusse!"

Deem! Kobisin neile siis järele, aga jaks sai otsa ja enam ei jõudnud üles ronida. Eks teine homme läeb siis uuesti. Taevas on nõrkadele, põrgu tegijatele! Seda ma lapsest saati teadnud, et taevas on jube külm ja igav. Põrgus langenud naistega igavesti grillida ja chillida on aga hoopis teine tera. Eks ole?

Lõpetuseks üks täitsa päris tõsilugu ka ja sai üks korralik mees taevasse. Oli seal nädala ja teisegi. Üle viskas rämedalt - kõik olid nii sõbralikud ja muudkui naeratasid. Jube läilaks läks kätte ja tüüp kohe jummeli juurde, et saada mind põrgusse.

Jummel vastu, et ei tema sa saata ja võib vaid maale tagasi mineku korraldada kuid siis tuleb edaspidi kõvasti pattu teha. Mees saigi maale tagasi ja hakkas prassima, valetama ja sigatsema. Varastas kirikust isegi korjanduskarbi annetustega ära ja oli kindel, et nüüd saab küll põrgusse.

Õhtul prassis jälle kõrtsus ja vägistas isegi ühe vanamuti ära, kes poole öö ajal tänaval vastu tuli. Siis tuli suuremat sorti lööma veel maha pidada ja vennike tapeti täitsa ää. Hommikul teeb silmad ja avastab, et on taas taevasse sattunud. Mida pekki!?

Suure joosuga kimas jummeli juurde ja kohe hädaldama, et kuidas siis nii? Habe vastab, et tegid pattu küll, aga põrgusse ei saanud sellepärast, et vanamutt kostis su eest pühapäevasel palvusel.

Loo moraal: vanamutte ei tohi põrutada! Vähemalt neid mitte, kes usklikud on ja kirikus käivad!