13 mai 2023

Nõpsiku mure

"Olen ma väga bitch, kui rohkem Eesti isastele tähelepanu ei pööra? Nad on nii uimased ja harimatud! Ebaviisakad ega saa õrnast naise hingest aru. Lisaks pole nad Pariisis ja Milaanos käinud. Palmi alla pissinud pole nad ka,"
pärib Nõpsik ühtäkki.

"Ei ole bitch ühti ja aja aga roikaga minema. Ja uimased on nad tõesti ning jäävad lausa "peal" magama."

"Seljas, sa pidasid ikka silmas,"
tegi Nõps elutarga paranduse.

Proua käis maniküüris ja juuksuris. Ihuarst dr. Merili Kesner Sõle loomakliinikust vaatas ta otsast otsani läbi ja valuvaigististest tingitud jamasid ei täheldanud. Kaks näitajat vereproovis olid ülemise tipu lähedal, aga siiski normi piires. Nagu ikka pidi kõike tegema kerge narkoosi all, sest ennast see koerake juba näppida ei lase - kohe hambad sisse!

Piimanäärmekasvaja või nimetagem seda peenemalt rinnavähiks on suurenenud. Turkima ei hakka, sest esiteks ei pruugi vanur operatsiooni üle elada. Ja teiseks võib vähjakurat vihastada ja pärast roppumoodi vohama kukkuda. Täna ei sega ja las olla rahus.

Samas tõsine palve naiskadele küll - käige ikka kontrollis! Viimase paari aasta jooksul on mu tutvusringkonnas tabanud sama häda juba kuute naist ja kiiritusest tingitud probleeme oli ikka paha vaadata küll. Ometigi hullem on vast see vaimne pool. Aga said õigel ajal jaole ning täna on juba uue eluga kohanenud.

Nii, et vutt-vutt-vutt mammograafiat tegema, kuigi enesele tundute tervemast tervemad! Uskumatu, et see nii levinud on! Varasemalt polnud nagu kokku puutunudki, aga võib-olla hoiti siis asju ka rohkem enda teada. Selge on see, et mida varem jaole saate, seda parem.

Nõps ise ei tea tervisehädadest miskit ja elab oma tavaliselt koeraelu. Selgroog teeb vahest valu, aga rohud hoiavad selle madalal. Kasvaja ja silmanurgas olev moodustis ebamugavust ei tekita. Vähemalt ei saa aru ja uues soengus võib suvi tema jaoks juba täna alata. Tegelikult on juba alanud kui viimaste päevade ilma vaadata.

Hoopis teine koer ju, kuigi sellise vähe ulaka olemisega karviku välimus meeldis mulle natuke isegi rohkem?