31 oktoober 2022

"Siin ja praegu ongi kõige parem aeg!"

Kunagi oli parem. Kuskil mujal on parem. Tulevikus läheb kõik paremini. Vähemalt loodame.

Hommikusel jalutuskäigul tundsin hoopis teistmoodi - just nüüd ja praegu ongi kõige parem. See teadmine tekkis pärast sisekaemust ja süvafilosoofilist keskustelu Nõpsikuga. Koerad on kogu aeg õnnelikud. Vähemalt siis kui peremees hea ja ligi on. Oleks vast hiiglama vahva kui seda nende käest õppida suudaksime.

"Suur plaan" nägi ette, et tõmbame juba sel nädalal taas leelet ja kohe mitmeks kuuks. Ikka sinna, kus parem ja soojem. Itaalia 27, Bulgaaria 24, Lõuna-Hispaania eputab ja ahvatleb samasuguste soojakraadidega. Jääb ära või õigemini lükkub natuke edasi.

Raha põle, sest masina remont läks kallimaks. Ei see tuju morjenda ja siingi hea. Võibolla paremgi. Nõps sai aegsasti ära pügatud. Oli juba üsna takkus ka teine. Siis kiskus ilm jahedamaks. Ohh üllatust! Vana jope enam selga ei mahtunud - minu juurde kolides kaalus ta ju kõigest 11, praegu 17 kilo ringis.


Ei ma mõista õiget suurust välja valida ja koos vanaprovvaga poodi minemine ei tule kõne allagi. Sestap palusin Tertsul gängile annetatud riiete seas ringi tuuseldada. Uhkeid, poppe ja kalleid hilpe ei tahtnud, sest me lihtsad talumehed. Leidiski sellise kasutatud ürbi, mis küll veidi suur, aga see-eest paks ja soe. Nagu vanaisa kampsun. Aitäh, kes iganes selle meile annetas.

Ahjaa paksmaod, olen ühe kuuga 12 kilo maha võtnud. Peaasi on edasi trampida, aga motti on kuhjaga ning nüüd on vaja praegune elustiil, söömisharjumused ja liikumine lihtsalt tavarutiiniks kinnistada.

Loodetavasti viis see teade nii mõnelgi tuju ära. Ei siin muud kui nägu vingu ja taga kiruma. Soovitavalt avalikult, sest tänapäeval näikse normiks olema, et teile osaks saanud "maailma suurim ülekohus ja ebaõnn" tuleb ikka teleekraanil või leheveergudel sirgeks rääkida. Ja loomulikult on te pisimured ja -probleemid nii hiiglama suured, et kogu rahvas peab selle jantimise tunnistamisele oma hinnalist aega raiskama!?

Eriti ägedad ja toredad on lapsevanemad, kes võsukese kasvõi pooleks rebiksid, et vähemalt tükikenegi enda kätte jääks. Kunagi ammu-ammu juhtunud sarnane lugu kahe naise vahel, kes kumbki raiunud kut rauda, et tema on ema. Kuningas Saalomon pakkunudki siis, et saeme pooleks. Üks oli laksust nõus, aga teine loobus ja soovis vaid, et beebi ellu jääks. Saite vast isegi aru, kes pärisema oli ja talle tita antigi. Tark kuningas.

Paljud isad-emad pahatihti nii targad pole ja seda vägikaikavedu enne ei lõpetagi kui laps pooleks saetud või hulluks aetud on. 

"Mina armastan rohkem ja minu juures on tal parem!" 

"Armastad sa jeee kuradi variser ja egoist ning lapse enda arvamusest ja soovidest on sul üsna savi! Fakt!"


Vat säherdune nädalaalguse looke siis sedapuhku. Täna ongi kõige parem päev ja see, kus asute ongi kõige õigem koht, kus olla. Pole nõus? Minge siis meediasse pasundama ja õigust taga nõudma. Hädaoru püsielanike hala kuuldes ja lugedes saan veel rohkem tõestust kui hästi mul kõik on ja kui õnnelik ma tegelikult olen.

Ilusat algavat nädalat meile kõigile ja ärge hädaldage nii kuradi palju! Hingake sügavalt sisse ja saate isegi aru, et absoluutsel enamusel teist on samuti paganama hästi tegelikult. Ja kui mõned asjad ei lähegi nii nagu plaanisite, siis pole see maailmalõpp, sest kõik unistused polegi mõeldud täitumiseks. See muidugi ei tähenda, et nende poole püüelda ei tasuks!