14 veebruar 2018

"Kuni surm Teid lahutab!"

Sõprus, lojaalsus, austus, sõnapidamine, armastus, omakasupüüdmatus, truudus, väärikus, vastutus on vaid mõned sõnad, mis peaksid olema üllad kuid inimesed on osanud need tundmatuseni ära lörtsida. Ilmselt saja aasta pärast neid sõnu vähemalt lääne kultuuriruumis enam polegi või tähendavad need hoopis muid asju.

Kiriklikes pulmades lausutav vanne "kuni surm meid lahutab .." on muutunud suurimaks klišeeks, sest nii preester, enamus külalistest kui ka noorpaar ise teavad, et sellest momendist alates hakkab kell tegelikult mõõtma aega selleni, mil lahutuspaberitele allkirjad antakse ...


Ometigi on siin planeedil ühed tegelased, kes kõikidele nendele mõistetele vastavad. Need on meie lemmikloomad. Nad küll ei teadvusta sõna truudus tähendust ega jahu hommikust õhtuni armastusest kuid vaatamata sellele käituvad nad täpselt nende sõnade kohaselt ja vääriliselt.




"Kuni surm meid lahutab!", vannuvad loomad teadmata, mida see tähendab, aga nemad seda "Püha lubadust" juba ei riku. See on sama kindel nagu Aamen kirikus.

Kui ka sina tunned tänasel Sõbrapäeval neid koduotsivate loomade pilte vaadates, et soovid mõnele karvakeradest samasuguse lubaduse anda, siis võta meiega ühendust:

info@loomakaitse.eu ; 53 230 230

Ära vasta palun esmaemotsiooni mõjul vaid mõtle ikka hoolikalt järele, sest need kiisud ja kutsud võtavad seda vannet sõna-sõnalt. Kui su tahe on siiras ja vankumatu, siis annab ka Eestimaa Loomakaitse Liit teie kooselule õnnistuse ning soovib kõike ilusat kuniks surm Teid lahutab!

NB! Facebooki-rahvas hoidku sellel albumil pilk ikka peal!
 

Palusin kõikidel piirkonnajuhtidel ja hoiukodudel nüüd ja tulevikus oma kasvandikest pildid siia üles laadida. Ja jagage nagu hullud seda albumit, sest nii jõuavad need fotod ehk ka õigete inimesteni! Mina tänan! Siiralt!