29 juuni 2015

"Kuumus ohustab ka Teie lemmikuid!"

file4034209_rand_sIlmatargad lubavad nagu ühest suust Euroopasse kohe-kohe pöörast kuumalainet ja siis tuleks üle korrata mõned põhitõed. Ärge jätke loomi, magavatest lastest rääkimata, autosse! Loetud tundidega muutub see plekist kirst tõeliseks saunaks ja kuumarabandusest pole pääsu. Juhul kui loom on loid jne, siis turgutage teda külma veega ja üritage märja rätikuga kehatemperatuuri alla tõmmata.
Siis mõistagi tõpratohtri manu. Palavaks kisub ka kuudis ja ketikoertel peab olema päikese eest varjumisvõimalus kas kuuri, põõsa või täiesti savi mille taha ning värske vesi peab samuti pidevalt saadaval olema! Pikki matke pole mõtet ka ette võtta ja üleüldse on kõigil elusolenditel targem suure kuumaga rahulikumalt võtta. Rannas kuumal liival peesitamine võib meeldida teile, aga koerale kohe kindlasti mitte. Ujuda nad mõistagi tahavad ja õiges kohas oleks patt seda ka keelata. Ja nüüd tähelepanu, sest on veel üks moment millest enamus kassisõpru pole vast kuulnudki ega oska sellega arvestada. Palavaks läheb ka toas ja aknad jäetakse mõistagi lahti. Alla kukkuvad kassid on meil üsna tavaline nähtus, aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida vaid hoopis kavalamast surmalõksust. Nimelt tuulutusasendisse jäetud aknad on vaata, et veel ohtlikumad, sest kiisud-miisud üritavad ülesse jäänud prao vahelt välja saada. Hüppavad sinna, aga vajuvad alla ning siis on suur-suur jama majas, sest omal jõul nad sealt enam ei pääse. Verevarustuse häired, muljutud närvid ja muud mured. Ühsõnaga kui ta pikkade tundide jooksul seal lõksus otsa ei lõpe, siis tagasild lakkab nagunii töötamast, see on peaaegu et kindel! Mida siis teha? Ma ei tea, ostke konditsioneer või avage aknad vaid siis kui kodus olete või võite loomulikult riskida, aga ......................!
Nädalalõpuks lubab ka meitele ligi 30 soojapügalat, lõpuks on suvi käes ja nii kuum on tunne! Nautigem siis ja jäägem ikkakõik ellu!