23 november 2014

"Aita keelustada zoofiilia!"

Tundub et Eestis zoofiilia väga levinud pole või ei jõua siis taolised juhtumid avalikkuse, ega ka õiguskaitseorganite vaatevälja. Jälgides vahetevahel aga ka vastavaid foorume, siis julgen väita et Maarjamaal zoofiile kindlasti on. Paraku see mis toimub mõne kodukese nelja seina vahel, jääbki enamasti saladuseks, sest loomad ju teadupärast ei räägi ega kaeble. Mulle isiklikult on teada neli-viis aastatetagust juhtumit. Ühes episoodis satuti siis peale lauda karjakule, kes oli suguühtes lehmaga. Kuigi minu arust on iga zoofiil tugeva vaimse hälbega, siis selle juhtumi puhul oli tegemist ka tõesti psüühiliselt haige inimesega, kes isegi vastavas asutuses arvel. Teine juhtum toimus samuti aastaid-aastaid tagasi ja siis reageeris politsei koeraomaniku väljakutsele, sest tema rotveiler oli teda rünnanud. Politsei saabudes oli koeraomanik millegipärast alasti, aga kas see juhtum oli seotud nüüd zoofiiliaga või mitte, jäigi selgusetuks. Niipalju veel tean, et selle koera lasi peremees igatahes hukata. Hilisemast perioodist meenub aga jällegi üks lugu Tartust kui kliinikusse toodi koer, kes endale selja taha kedagi ei lasknud ning kelle pärak oli meeletult turses ja looma psüühika oli nii rikutud, et minu mäletamist mööda ka tema lõpuks eutaneeriti. Ei ole saladuseks, et mõned loomad on lausa dresseeritud sellisteks, et taluvad seksuaalvahekorda inimesega, aga otseselt pole liidule vastavasisulisi kaebusi saabunud. Ka loomaarstidelt pole laekunud vigastatud suguelunditega loomade kohta ühtki ametlikku teadet.



Eestimaa Loomakaitse Liit (ELL) on jätkuvalt seisukohal, et Loomakaitseseaduse §4 ei kaitse piisavalt loomi zoofiilide eest ja seks loomadega tuleks kriminaliseerida. ELL esitas paar aastat tagasi Justiitsministeeriumile ka vastavad ettepanekud nii karistus- kui loomakaitseseaduse täiendamiseks kuid toetust need ei leidnud. Eestis vast taoline kohtupraktika üldse puudub, aga kui „loomalemburi“ sõnul tema ohver lausa ise nurus ja nautis seksi, siis ilmselt on kohtunikul teda ka väga raske süüdi mõista. Kõik mis pole keelatud on lubatud ja pelgalt looma väärkohtlemisele viitamisest jääks sellisel juhul väheks. Loomakaitsjate seisukoht on üheselt selge, zoofiilia ehk sodoomia on seksuaalne hälve, mille korral on inimese sugutung suunatud loomadele ja meie hinnagul on zoofiilid loomade väärkohtlejad, kelle tegevus peaks sõnaselgelt olema taunitav ka seadusandluses. Elame praegu aga huvitaval ajal ning zoofiilid kui vähemus võib ju nõuda riigilt, et ka nende partnerlussuhted loomadega tuleks legaliseerida. See on muidugi must huumor, aga mine sa tonti tea ja võib-olla läheks see tänapäeval isegi läbi!

Seks loomadega on meie kultuuriruumis võõras ja zoofiilia on keelustatud paljudes riikides. Ka enamikes Ameerika Ühendriikide osariikides, Austraalias ja Kanadas on suguühe loomaga keelatud ning kriminaalkorras karistatav. Zoofiilia keeld on taastatud ka mitmetes Euroopa riikides, kus see oli vahepeal kaotatud – Inglismaal ja Šveitsis 2003, Prantsusmaal 2004, Belgias 2007, Norras 2008, Hollandis 2010, Saksamaal 2013, Rootsis 2014 ja „zoofiilide paradiisina“ tuntud Taani esitas vastavasisulise seaduseparandusettepaneku parlamendile eelmisel kuul. Iirimaal, Poolas ja Portugalis keelustati seks loomadega juba üheksakümnendatel aastatel. Mujal maailmas on sõnaselge zoofiilia keelustamise vajadus tulenenud enamasti konkreetsetest juhtumitest, kus loomaga suguühendusse astumine on loomale põhjustanud nii vaimseid kui füüsilisi kannatusi. Mitmete riikide loomaarstide kaasamisel tehtud uuringud kinnitavad, et märkimisväärselt suur osa nende patsientidest kannatab just seksuaalse väärkohtlemise all. Ameerika Ühendriikides Washingtoni osariigis tingis sodoomiakeelu aga juhtum, kus loomaga suguühtesse astunud inimene suri hoopis ise sisemiste vigastuste tõttu. ELL-i projekt luua loomakaitse valdkonda käsitlev saatesari ilmselt laiema avalikkuse ette erinevatel põhjustel sedapuhku veel ei jõua, aga pilootsaates keskenduti ka zoofiilia probleemidele. Psühhiaater Jüri Ennet tõdes usutluses, et taolise hälbe all kannatavaid patsiente on ka tema poole pöördunud.

Videolõiku on võimalik näha siin

Toeta ka Sina zoofiilia kriminaliseerimist ja keelustamist Eestis: http://petitsioon.ee/ka-eesti-peab-keelustama-loomadega-seksimise