18 september 2021

"Milline vaade teie magamistoa aknast avaneb?"

Meil täna selline nagu piltidelt näha - uue ja vana jõe vahel, otse teletorni kõrval. Eile olime nn "vana jõe" vastaskaldal. Meeldiv kogemus. Isegi väga.

Tänan siinjuures loomaarst dr. Ain Starasti, kes mind just siiakanti juhatas. Mees pakkus ka kliiniku teisel korrusel viimase peal öömaja, aga me "nipernaadid" põlgasime selle luksuse ära. Vabandan, aga, meil metsalistel vabas looduses parem.

Täna naudime tuledes Riia siluetti. Päike veel suhteliselt kõrgel, aga juba ootan, et ta peitu poeks. Raadios mõistagi Läti muss, sest ma alati kuulan kohalikke raadioid kui võõrsil olen. Mõnus!

Muide, Ruts ja Nõps tahaksid kõik lätlased, kes masina ligi tulevad, nahka pista. Häbi tahab ää tappa, aga ma ei tee eestlastele häbi - olen paar päeva kodakondsetu muulane. Jäägu see meie vahele.

Ohh, sa raip, aga väljas on juba vilu. Lasin koerad ükshaaval jooksu. Kohe olid "toas" varsti tagasi. Ei tahtnud.


Eila oli ka nali. Mobiilioppide telepilt ei töötanud. Kui tagasi jõuan, hakkan "suhtlema".
Aga mul DVD ka. Sestap vaatsime videot. Robert Redford peaosas. Kuradi külm hakkas, aga küte oli sees. Polnud tegelikult ühti. Tegin restardi ja hakkas kütma. 
Jälle häda- palav raisk. Lõpuks leidsin sobiva temperatuuri. Asi seegi! Ja nüüd kuradi Elisad ja Teliad küsimus teile:

"Ruuterist pole tolku, aga kuidas ma "Prillitoosi" koos Reedaga bussis oma suurde telekasse väljamaal saan?"


Lätlastega on korras ja nüüd on tegemist Eesti suurima omavalitsuse ehk Lätimaa vallaga. Suur töö on veel aga ees, sest ka leedulastele tuleb selgeks teha, et nad elavad ajaloolisel Eesti territooriumil. Köki-möki, küll me hakkame saame. Lukašenka püüab küll takistada ja lisaks pagulastele saatis üle Valgevene piiri ka rämeda vihma kaela. On ikka jobu, aga see nüüd küll meie püha missiooni ei takista!