08 juuli 2021

"Kinni ta püüdsime ja abi ta sai!"

"Tere!

Kirjutan teile murest ühe kassi pärast Nõmmel. Kass on juba 6 aastat kodutu ja käib ühe vanainimese juures, kes teda toidab. Nüüd on ta saanud viga - vasakul küljel on haav, mis tõenäoliselt juba mädaneb. Nägin teda ise 3.juulil, sellest ajast peale olen kuulutanud FB gruppides ja otsinud, kas tal võiks kusagil kodu olla, aga ilmselt ei ole.

Ta käib söömas Serva XX, käis ka täna hommikul, vanainimene ütles, et külg on väga halb. Ilmselt vajab kiiresti abi. Kahjuks on ta nii kartlik, et kätte ei anna, kas te saaksite püügipuuriga aidata? Kui panna see aeda ja meelitada ta toiduga sinna? Ta vajab abi väga kiiresti! Tean, et teil on palju tööd, aga ta sureb, kui abi ei saa. Palun aidake!"

Loomapäästegrupi poolt reageeris Annika Alavere, kes päälinnas käimas, aga muidu aitab ta Tartus loomi. Head tööd teeb! Sügisel hakkab loomaarstiks õppima ja see rõõmustab mind vaat, et veel rohkemgi, kuigi jääme õpingute ajal temast kardetavasti ilma.

Annika toimetas kiisu Loomade Kiirabi Kliinikusse ja polnud tal häda suurt midagi. Tänavakiisude tavajamad ehk parasiidid ja muu taoline lihtsam asi. Kahtlustasin, et äkki ei söö seepärast, et hammas mädaneb. Kontrolliti ja kõik korras. Muide, ta on vististi varasemalt kodukass olnud, sest üks hammas oli välja tõmmatud.

Tont teab, mis ta viga oli? Kuumarabandus või insult? Seda juhtub ka loomadel, aga veri oli korras ja siseorganid funkasid nagu peab. Sai tilka ja parasiiditõrjet. Munad naksasime ka maha. Pole tal neid vaja ühti ja eluke muutub üksjagu rahulikumaks. Praegu toibub, ööseks jääb talle abi otsinud hea inimese juurde ja hommikul laseme vabaks.

Ärge hakake pihta! Loomapäästegrupi prioriteet on osutada erakorralist abi ja seda see loomake sai. Jätaksime ta ehk isegi hoiukodusse kui ruumi oleks, aga need on täis ning uued vigastatud tulevad muudkui peale, sest õnnetusi juhtub iga päev. 
Seepärast lasemegi ta samasse kiisule tuttavasse kohta jälle lahti. Olude sunnil. Ei muud.

Loodetavasti mõistate ja annate kopika või kaks, sest rahake kaob suvel nagu sahmakas vett saunakerisel. Tänud juba ette! Kui aga keegi tahab armastavat kodu pakkuda, siis meie pole küll vastu ja ajage aga käed püsti - toome hommepäev oma kulude ja kirjadega kohale! Sellega peab muidugi arvestama, et oli kuri kui Kurat, aga kes poleks kui ta puuri topitakse? Eks ole?


                               Loomapäästegrupp MTÜ - EE437700771003183318

                    900 1313 (5.-)                    900 1414 (10.-)                     900 2323 (25.-)