19 mai 2021

"Järelnoppijast rendimees"

Kertuga sai kaks õpingutele pühendatud kaks päeva läbi ja tuleb tunnistada, et jäime mõlemad ellu. Ega see lihtne olnud, sest Jukkum on selline püss, kes isegi Dalai-laama suudab endast välja viia, jooma ning ligimesi peksma panna.

Mis veel minust rääkida, aga sedapuhku sai ta ise kenakese peatäie nutta. Ei-ei-ei, saanud ta mo käest kere peale erandkorras ühti, aga loomajuhtumid sattusid karmid ja need tegid silmad märjaks. Mitte kohe, aga kui ta pärast neid ise kirja pani ning uuesti kõike läbi elas, vat see laskis paisu valla. Lõpetuseks tõi siiski tänutäheks roosa-rohe-pruunikarvalisi maiusi, mille nime ei mäleta ja kui mäletaks, siis ei suudaks välja hääldada.

"Õde tegi! Need on maailma kõige paremad!", kiidab Kertu oma õeraasu peent maitset ja meisterkoka omadusi.

"Oi kui head! Las lahutab ää ja siis ma võtan ta ise naiseks! Ma ei otsi printsessi valge kassiga ning mulle kärab hea kokk küll."

"Õega on veel lihtsam - ta polegi veel abielus"

"Siis abiellugu ja lahutagu ära"

"Miks nii?"

"Vaatas Kertuke, mina teen JÄRELNOPPIMIST ja seda juba koolist saati. Süütute plikadega oli sama lugu - ei ma tahtnud see essa olla, verd nagu ei kannata ja kohe minestama. Pärast neidisel veel eluaegne trauma. Järelnoppimine on teema!"

Kertu konspekteeris püüdliku tudengina iga sõna, aga annaks Jummel, et see nüüd lõputöösse sisse ei läinud. Siis on jama ikka majas küll.

Ja nüüd kohe-kohe kui ilm natuke lubab, hakkab mu üle-eestiline järelnoppimise-talgu pihta. Mobiilne kodukontor on pea lahinguvalmis ja sel suvel olen siis taas RENDIMEES. Ma ei saa aru mida need muusikud ja näitlejad hädaldavad, et esineda ei saa ning näpud pandeemia pärast täitsa põhjas?

Ma pole õiget reklaamigi teinud ja daamed on juba kuni poole augustini kõik päevad ära bronninud. Püsisuhted on ajast ja arust omandivorm ning siin ma täielikult nõustun feministidega. Lisaksin veel omalt poolt juurde, et abielu on tegelikult legaalne prostitutsioonivorm ning pole üldse oluline, kes kellele parasjagu maksab - üle maksab nagunii ning isegi nädalavahetustel eralennukiga Pariisi lõbumajades käimine tuleks palju-palju odavam kui abielu või sellele järgnev plaaniline lahutus.

Haritud inimestena oskate vast ise järeldusteni jõuda. Sheerima ehk maakeeli jagama peab! Eriti käib see tänapäevaste paarisuhete kohta. Eks ta tõsi ole - häid mehi ja naisi peabki jagama. Head suvist järelnoppimist teilegi kallid sõbrad, tuttavad ja võhivõõradki!