13 mai 2021

"Rakvere rahvas! Kelle "pärslane" jäi auto alla?"

Täna oli väga halb päev ühele pärsia kassi meenutavale kiisule, kes jäi ilmselt peadpidi autoratta alla. Õnnetus juhtus Sõmeru maanteel üsna "Vaala keskuse" lähistel. Vaese hinge leidis Jana Ilves, kes sellest koheselt ka Loomapäästegrupile teada andis. Suur aitäh talle, sest vaene loom tundis selliseid piinu, mida ilmselt enamusel meist raske ette kujutada.

Rakvere ümbruses meil vabatahtlikke pole ja sestap reageeris õnnetusele Christina Simson Järvamaalt. Sellevõrra operatiivsus muidugi kannatas, aga loom ei jäänud vähemalt hätta. Christina viis väga raskelt vigastatud kiisu Rakvere loomakliinikusse, kus oldi juba erakorralise patsiendi saabumiseks valmis.

Esialgne uurimine tõi välja väga ränga peatrauma, mille käigus on lõualuu nii liigesest väljas kui üsna mitmest kohast puru. Lisaks on kolju sees tekkinud nö "uued käigud", mille kaudu näiteks suuõõnde valatud füsolahus tuli välja hoopis kõrvast. Need kõik on väga pahad märgid.

Loomake jäi ööseks kliinikusse ja momendil ei tunne ta valu ega piina. Hommikul peame langetame aga otsuse kas hakkame ravima või laseme tal minna. Tallinnas, Loomade Kiirabi Kliinikus töötab üks mees, Valdeko Paavel, kes ainsana suudetakse vast nii katkise lõualuu taas kokku lappida, aga mingeid garantiisid mõistagi ei saa meist keegi anda.

Jube pikk taastusravi tuleb, kuu-poolteist sondiga vedelama toidu suunamist otse makku, on sama kindel nagu Aamen kirikus. Siiski võimalik kui koer Täpit mäletate, ta oli sama hullus olukorras. Koertele siiski annetatakse, kassidele nii väga mitte. See pole mõistagi reegel vaid isiklik kogemus kui summasid kõrvutan.


Kõik sõltubki paraku annetajatest, sest aastal 2021 on Loomapäästegrupp ilmselt üks kõige viletsamini annetusi korjata suutev ühing üldse. See ongi peamine põhjus miks ma vana peer veel pensionile ei saa minna. Gängi vabatahtlikud on suutelised päevas kümneid loomi-linde kokku korjama, aga lugusid, kus kurvad lood ka inimesteni tuuakse, vat see käib neile juba üksjagu üle jõu. Pole ka ime, et siis annetusi ei tule.

Ahjaa, üks oluline asi veel - antud kiisu oli kiibitud, aga registrisse kandmata. Nakja teete sõbrad või? Mis sellest kiibist nii kasu on?Kõik märgid näitavad, et taolisel iludusel on kodu ja peremees, kes samuti peaks nüüd käe püsti ajama ja tema saatuse korraldamisel sõna sekka ütlema. Võta ühendust 1414 või help@animalrescue.ee

Läheb nagu läheb ja teie otsustate kas hakkame taas üht imelugu sepitsema või mitte. Tänan juba ette kõiki, kes ka kasside elunatukest väärtustavad!

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318
Rakvere kiisu raviks

või

helista meie annetustelefonidel:

900 1313 (5€)
900 1414 (10€)
900 2323 (25€)

Palun tervitustekst kindlasti lõpuni kuulata, sest vastasel juhul annetust ei toimu.