14 juuli 2018

"Su majake seisab juba aastaid tühjalt, kõduneb ja mädaneb? Anna see parem loomapäästjate käsutusse!"

Metsloomahaiglat Eestis pole ja ilmselt ka ei tule. See seab metsaassukate taastusravi suure küsimärgi alla ja enamasti oskame me "probleemile" vaid üht lahendust pakkuda - eutanaasia!

Parem olukord pole ka koerte-kasside hoiukodudega, sest need head inimesed, kes nende eest hoolitsevad, on juba üleuputatud loomadearmeest ning hulluvad tasapisi selle koorma all.

Omaette ooper on operatsioonijärgsed taastusravi vajavad lemmikud ning kohtadest, kus seda võimaldada on totaalne puudus. Eestimaa on "ripakil" maju täis ja ka mu enda talukoht kuulub nende sekka.


Paraku viimases pole elektrit, vett ja kemmergutki ning seda on lausa patt kellelegi pakkuda, sest kaasnevad kulud käivad üle jõu igal organisatsioonile. Kui keegi peaks tahtma, siis palun väga ja päästke mu vanavanemate kodu ära. Loomapäästegängil ega mul enesel kahjuks sellist pappi pole. Mul oleks küll hea meel kui keegi selle risti enda kanda võtaks, sest tühjad majad surevad ju ilma inimeseta ära .....

Meile taolisi majakesi-talusid ka pakutud, aga asukohad on ikka väga mittesobivad. Nõva kandis on lausa kaks talu ja koli aga kohe sisse, Sama lugu Lõuna-Eesti perifeerias asuvate olemistega. Kahjuks lemmikute taastusraviks need ei sobi, sest arsti juures käimine võtaks tulevikus meeletult kütust ja aega.

Metsloomadega on omad jamad, sest need vajavad jällegi ju täielikku eraldatust. See paraku ei sobi jälle inimestele, kes peaksid hoolitsema hakkama, sest kool-töö-pood-arst jääksid väga kaugele. Jama-jama-jama kokkuvõttes!

Sestap uuringi väheke maad, et kas äkki ka sobimavaid majalokse saadaval on. Kõige kriitilisem on lugu Harju- ja Ida-Virumaal. Ega ka Kesk-Eestis meie asjad kiita ole. Harjumaal võiks see elamine olla umbes kuni 40 kilomeetri raadiuses Tallinnast. Hea kui ka koeri pidav aed ümber oleks, sest siis ei pääse meile pahatihti "tundmatud" loomad plehku panema. Vesi ja vool võiks ikka ka sees olla.

Ka need inimesed, kes on valmis oma linnakorteris kasse operatsioonijärgselt hooldama, on väga-väga teretulnud. Anna teada kui saad loomapäästesse just niimoodi panustada:

53 230 230, katrin@animalrescue.ee